V České Lípě se chystá City Cross, startovat na něm může kdokoliv

24. září 2017

Zážitkový běh slibují organizátoři už druhého ročníku závodu City Cross Run & Walk napříč Českou Lípou. Závod v sobotu 30. září provede běžce i chodce nejkrásnějšími místy města a jeho okolí. „Je určen každému bez ohledu na věk, pohlaví či kondici,“ řekla českolipská starostka Romana Žatecká za ČSSD.

Běžet tedy mohou i handicapovaní. Účastní se ho i závodnice Petra Hurtová, která se letos stala mistryní republiky v handbiku. Chce překonat svůj loňský čas. Do závodu je zatím registrováno víc než 300 účastníků z Česka i ze zahraničí, organizátoři ale očekávají, že další desítky běžců a chodců přijdou přímo na start.

Připraveny jsou tři běžecké trasy – na 16, 7 a dvakrát 8 kilometrů. Pro individuální závody i dvoučlenné štafety. Start i cíl závodů je na hlavním českolipském náměstí T.G. Masaryka. "Novinkou je letos sedmikilometrová trasa na přání účastníků z loňského roku, aby se vracela zpět do centra města. Toužili si užít pocit doběhu na náměstí tou cílovou bránou," řekl Tomáš Vrzal ze spolupořádající agentury Sportify.

Náměstí v České Lípě

Hlavní závod doplní další sportovní akce, jako je rodinný dětský běh na 1000 metrů a další. "Je pro nás důležité, aby si tento velký sportovní svátek v České Lípě užil opravdu každý. Chceme, aby se nejen Českolipané, ale všichni, kteří k nám přijedou, proběhli, prošli a poznali, jak hezký region tu máme a že jsme místem, kam má smysl se vracet," poznamenala Žatecká.

Po celý den bude na hlavním náměstí doprovodný program, v němž vystoupí hudební skupiny a českolipské mažoretky, neuvěřitelné kousky na kole předvede legenda cyklotrialu Martin Šimůnek.

autor: ČTK
Spustit audio