Veronika Bálková: Přechodné období. Lovestory i detektivka inspirovaná skutečnými událostmi

16. září 2024

Vydejte se s mladou ženou Kateřinou do jihočeských lesů pátrat po tom, kdo líčí na dravce otrávené návnady. Svěží knižní debut Veroniky Bálkové v podání herečky Jany Strykové poslouchejte jako audioknihu do 13. října. Pořad obsahuje expresivní výrazy a není vhodný pro děti. Původní dílo bylo zkráceno.

Kateřina se k babičce do vesničky Borkov přijela tak trochu uklidit. Potřebuje si toho spoustu promyslet a vzpamatovat se z tátovy smrti a rozhodnout se, co dál se svým životem. Hned na začátku příběhu ale nachází v lese otráveného orla a připlete se do pátrání po někom, kdo návnadu v lese nechal. Román s detektivními prvky se odehrává na cestě mezi lesem a vsí, mezi vsí a městem, v čase mezi ztrátou a novým začátkem.

Účinkuje: Jana Stryková
Připravila: Kristýna Kodrlová
Zvuk: Jonáš Rosůlek
Zvuková spolupráce: Stanislav Abrahám
Režie: Izabela Schenková
Premiéra: 16. 9. 2024

Veronika Bálková vystudovala právnickou fakultu a žije v Českých Budějovicích. V jižních Čechách se taky odehrává její románová prvotina Přechodné období, ve které se inspirovala skutečnými případy otrav orlů mořských na Strakonicku. Veronika ráda tráví svůj čas v přírodě.

Audioknihy Radia Wave přinášejí současnou českou i světovou knižní tvorbu v podání českých herců a hereček. Každé dílo zůstane zdarma k poslechu 28 dní, pak ho vystřídá nová audiokniha. V pestré skladbě audioknih Radia Wave najdete třeba romantiku, sci-fi, cestopis, příručku, jak něco dělat, nebo nedělat, horory i životopis. Vizuály audioknih jsou dílem ilustrátorky Alžběty Dvořákové.

Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.