Veronika Ruppert

Moderátorka, dramaturgyně a kreativní producentka

Moderátorka, dramaturgyně a kreativní producentka. 

Jsem ročník:

1980

Na Radiu Wave zastávám práci?

Jako autorka připravuji pravidelný pořad Šatníky, o tom, co máme dnes reálně doma ve skříních, co pro nás oblečení a móda znamená a jakou zprávu o sobě posíláme skrz svůj styl světu.

Možná jste ode mě slyšeli autorskou podcastovou sérii Svatebky o příbězích zašitých do svatebních šatů. Nebo podcast věnovaný tématu antikoncepce, vztahů a sexu s názvem Pod kontrolou.

Jako kreativní producentka zaměstnaná v oddělení Vývoje a výroby Českého rozhlasu pomáhám dalším autorkám a autorům připravovat a realizovat jejich podcastové série (Sádlo, Hrana, Krása, Hranice násilí, Lásky čas, Postíže a další).

Co kromě toho podnikám?

Od roku 2021 zažívám mateřskou zkušenost.

Přes patnáct let systematicky sleduji český fashion design a průmysl, působím v odborných porotách (Akademie designu České republiky, Diploma Selection na Designbloku). Vyhledávám a podporuji mladé talenty z oblasti módy, fotky a designu a pokouším se je zapojovat do mediálního prostředí, ve kterém se pohybuji.

Přes dvacet let vedu skupinové lekce cvičení, dynamické i klidové formy. Pravidelný pohyb je pro mě důležitý pro fyzické i mentální zdraví.

Řadu let spolupracuji se sdružením Elpida, vymýšlíme různé mezigenerační akce, mediální kampaně, módní workshopy, přehlídky nebo výstavy. Společně s fotografkou Bet Orten jako kreativní duo #ortenruppert vytváříme fashion editorialy, kampaně, výstavy nebo magazíny, jako třeba Blue Paper 2019 věnovaný českým sochařkám, malířkám, performerkám a designérkám. K mým srdcovým projektům patřil velkoformátový magazín Nadotek pro neziskovku Debra, která pomáhá lidem s nemocí motýlích křídel a jejich blízkým.

Předtím jsem stihla?

Vystudovat ekologii na střední, publicistiku na vyšší a sociální a kulturní antropologii na vysoké. Pracovat v ČRo 6 a v jednom komerčním rádiu. Naučila jsem se dobře anglicky a jakž takž italsky, rusky a německy.

Řadu let jsem moderovala denní proudové vysílání a různé rozhovorové formáty.

Přes patnáct let jsem na Radiu Wave připravovala pořad Modeschau (2006–2020), který představoval mladé i zkušené české návrháře a módní značky, objížděla a mapovala jsem český módní průmysl i menší řemeslné dílny a ateliéry, přinášela jsem reportáže z módních událostí, fashion weeků, festivalů, výstav nebo konferencí.

Organizovala jsem večery komentovaných projekcí a diskuzí Shape & Vision (2012–2014). Šlo mi o hledání paralel a vzájemný dialog mezi českými módními designéry a architekty. Později jsem navázala prostřednictvím večerů Wave CAMP, na kterých se prezentovaly projekty z oblastí architektury, urbanismu, módního designu a umění.

Byla jsem djka a promotérka, spoluzakládala jsem DJ platformy Poxxoxo, Medicine a Levitate.

2017–2018 jsem žila mezi Chicagem a Prahou, od roku 2019 jsem zpět v Česku.

V roce 2022 jsem z Radia Wave přešla jako kreativní producentka do sekce Vývoje a výroby Českého rozhlasu.

Nejraději poslouchám?

V noci ticho, v přírodě přírodu, v dopravních prostředcích a při sportu hudbu a podcasty. Ve volném čase přátele a rodinu.

Mé nejoblíbenější filmy?

Ty, které těží z minima maximum.

Jestli čtu, tak většinou?

Vleže o módě, umění a životě.

Když mám volný čas, tak ho trávím?

Offline.

K jídlu a pití si nejraději dopřávám?

Kvalitní, jednoduché a čisté věci.

Všechny články

Stránky

Sledujte nás

Kolegové