Veselé skoky hrají pěkně zvesela

23. září 2010

Tentokrát jsme se v Tyjátru poohlédli za originálním pohybovým divadlem Veselé skoky. Jde o partičku mladých herců pod vedením choreografa a režiséra Martina Packa, Jany Hanušové a Miroslava Hanuše. Jejich představení můžete pravidelně vidět v pražském Divadle v Celetné, které je jejich domovskou scénou. POSLECHNĚTE SI: Tyjátr na tento týden

Veselé skoky jsou na české divadelní scéně skutečně výjimečné. Propojují taneční i herecké techniky jako je jazz, step, folklór, němá groteska, balet a podobně. Přitom nevzniká žádný zmatek, ale neuvěřitelně sehrané taneční divadlo, kterému nechybí humor a velká spousta nápaditých choreografiích. Tato partička mladých profesionálních herců a tanečníků má v rukávu už dvě představení - "Na hlavu" a "Ve stanici nelze", která můžete vidět v Divadle v Celetné.

00520221.jpeg

Skoky sbírají úspěchy jak u českého publika, tak i v zahraničí. Jejich prvotina "Na hlavu" se už přenesla přes 100 repríz. Účastní se také mezinárodních festivalů v zahraničí. Letos jsou například pozváni na květnový Fringe Festival v Brightonu. Na Teaterfestu v Sarajevu získali už dvě ocenění. Cenu za nejlepší kolektivní realizaci dostali za taneční grotesku "Ve stanici nelze", kterou máte příležitost vidět 24. března na jejich domovské scéně Divadla v Celetné.

Jde o skvělou a taky bláznivou podívanou o osmi hercích. Příběh je zasazený do prostředí jednoho nádraží, kde pracuje 7 železničářů. Do jejich životů vstoupí žena, která celý rok stráví v jejich přítomnosti. Říkáte si, že nádraží zrovna není úplně vhodné prostředí pro taneční divadlo. Mýlíte se. Veselým skokům nechybí ani velká dávka humoru. Zaručuji vám, že se budete smát od začátku do konce. V programu Divadla v Celené se Veselé skoky objevují zhruba pětkrát do měsíce. Více informací najdete buď na stránkách divadla a nebo na www.veseleskoky.cz.

autor: zuf
Spustit audio