Vojta Pitra: USA a Jižní Korea

15. duben 2012

Další posluchač vrací úder! Vojta Pitra, koreanista, cestovatel a několikanásobný účastník amerických Camp Canadensis, se tentokrát rozhodl Casablanku neposlouchat, ale vysílat jako host.

Casablanku věnujeme cestování a práci ve Spojených státech a také životě, práci a alkoholismu v korejském Soulu a o návštěvě ostrova Jonpchjong nedlouho poté, co byl bombardován KLDR.

Vojtův americký tábor Camp Canadensis je v Pensylvánii, má skoro 60 let tradici, vznikl původně jako tábor pro židovské děti v průběhu 2. světové války. Má například vlastní soukromé jezero, přes deset tenisových kurtů, tři bazény, dvě hřiště na baseball, vlastní kino, golfové odpaliště, koně, motorky, motokáry, horolezeckou stěnu, divadlo, tělocvičnu, posilovnu, herny, art centrum, vlastní autobusy atd.

02605129.jpeg

Kromě Spojených států optikou v lecčems mega a v lecčems bizarního tábora pro děti bohatých mluvíme i o travel části work and travel pobytu, národních parcích západního pobřeží, Monument Valley, Las Vegas, Bostonu, Philladelphii a dalších míst. Jedno z míst, které Vojta doporučuje k návštěvě, je Bryce Canyon v Utahu.
www.nps.gov/brca

Casablanca spouští novou rubriku Check Point, která bude vždy obsahovat 3 hostovy praktické rady nebo tipy z příslušné destinace, tentokrát ohledně Work and Travel pobytů na táborech typu Camp Canadensis v USA. Poslechněte si rubriku samostatně!

Podívejte se na řadu zápisů (nejen o Koreji a USA) na blogu Vojty Pitry: vojta-vojta.blogspot.com
Stránky Campu Canadensis: www.canadensis.com
Stránky českého zprostředkovatele: www.ccusa.cz

autor: Pavel Sladký
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.