Vojtěch Skřivan: Obří Brazílie

22. září 2013

Vojtěch Skřivan strávil rok v Brazílii. Studoval tam na střední škole, bydlel v místních rodinách v Sao Paulu a hodně cestoval po celé zemi.

„Sao Paulo je rozdělené do čtyř zón – severní, jižní, západní a východní – především podle úrovně živobytí. Je to město imigrantů, město, které nikdy nespí a otevírá nekonečné možnosti jako centrum turistického ruchu, zábavy, obchodu a ekonomiky, ” říká Vojtěch. Dodává ale, že se vždy cítil bezpečně.

Obří a hektické Sao Paulo alias „garoa city”, kde jedno z písmen na poznávací značce každého auta znamená, které dny nemůže dané vozidlo jezdit v centru města po páté hodině večerní, bylo prvním tématem cestovatelské a outdoorové Casablanky. Ta další? Pláže a karneval v Sao Paulu. Brazilská škola. 30denní cesta po pobřeží, zahrnující města města Brasilia, Salvador, Recife, Fortaleza, Jeriquaquara, Natal, Itacare, Porto Seguro a Rio de Janeiro. Vánoce s Sao Paulu. Nový rok na Copacabaně spolu se 3 miliony lidí. Holambra, město květin. Pantanal. Lov piraň. Brazilský fotbal. Manaus. Amazonie.

Vojtův pobyt v Brazílii se uskutečnil v rámci Rotary Youth Exchange, o kterém jsme ve vysílání už mluvili v případě Mexika nebo Tchaj-wanu. Výměnný program funguje pod českým distriktem organizace Rotary Intarnational a stále je k dipozici novým zájemcům o život a studium v zahraničí.
Poslechněte si záznam vysílání a podívejte na fotky!

facebook.com/casablanca.radiowave

autor: Pavel Sladký
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.