Vyrobit dobrý salámek je lepší jak randit
Ivana a Zuzana tentokrát ve studiu přivítaly herce a v poslední době také řeznického učně, gastrotvořílka a gurmána Petra Čtvrtníčka, se kterým si povídaly o jeho nesčetných koníčcích, hlavně pak o výrobě masných výrobků.
Petr nejprve přiblížil, jak se zná se Zuzanou, kterou v Brně potkal při prodeji svých uzenin. Ivanu zajímalo, jak běžný člověk přijde k tomu, že začne po večerech vyrábět uzenářské výrobky a tvarůžkovou pomazánku ve velkém. Petr vysvětlil, že si od něj přál jeho táta pravou klobásku jako z jeho rodné Moravy, takže mu nezbylo nic jiného než nakoupit gastro vybavení, udělat si řeznické učiliště a začít konat, pro což tedy Ivanka neměla moc pochopení.
Petr se pak rozvyprávěl o svých dalších hobby, mezi které patřila třeba starost o rybníky, vězeňská kapela nebo scénografie.
Nebyly by to Buchty, kdyby neprobraly zcela jiná témata: jak sbalit ženu nebo muže na buřty, jak upéct hostii nebo jaký je herecký příplatek za nedělní natáčení. Petr pak ještě rozvinul teorii o tom, že čas má člověk na všechno a že kam se vejdou dva, vejdou se i tři.
Pusťte si do uší a hlavně do duše Buchty a třeba si uvědomíte, že i herci jsou lidé, kteří jí tvarůžkové pomazánky a mají křehká srdce.
Více z pořadu
Mohlo by vás zajímat
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka


Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka