Vyrobit dobrý salámek je lepší jak randit
Ivana a Zuzana tentokrát ve studiu přivítaly herce a v poslední době také řeznického učně, gastrotvořílka a gurmána Petra Čtvrtníčka, se kterým si povídaly o jeho nesčetných koníčcích, hlavně pak o výrobě masných výrobků.
Petr nejprve přiblížil, jak se zná se Zuzanou, kterou v Brně potkal při prodeji svých uzenin. Ivanu zajímalo, jak běžný člověk přijde k tomu, že začne po večerech vyrábět uzenářské výrobky a tvarůžkovou pomazánku ve velkém. Petr vysvětlil, že si od něj přál jeho táta pravou klobásku jako z jeho rodné Moravy, takže mu nezbylo nic jiného než nakoupit gastro vybavení, udělat si řeznické učiliště a začít konat, pro což tedy Ivanka neměla moc pochopení.
Petr se pak rozvyprávěl o svých dalších hobby, mezi které patřila třeba starost o rybníky, vězeňská kapela nebo scénografie.
Nebyly by to Buchty, kdyby neprobraly zcela jiná témata: jak sbalit ženu nebo muže na buřty, jak upéct hostii nebo jaký je herecký příplatek za nedělní natáčení. Petr pak ještě rozvinul teorii o tom, že čas má člověk na všechno a že kam se vejdou dva, vejdou se i tři.
Pusťte si do uší a hlavně do duše Buchty a třeba si uvědomíte, že i herci jsou lidé, kteří jí tvarůžkové pomazánky a mají křehká srdce.
Více z pořadu
Mohlo by vás zajímat
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.