WavetroniQ na stopě field recordings

23. září 2010

Po letních speciálních vydáních věnovaných evropským elektronickým festivalům se se začínajícím podzimem WavetroniQ vrací ke své tradiční podobě s rubrikou 3 in 1. První deskou, která bude představena v obvyklých třech skladbách, je kompilace, jež na sklonku června vyšla u francouzského magazínu Fear Drop zaměřeného na experimentální elektronickou a industriální scénu.

Nahrávka pojmenovaná Neumes Du Vent nabízí celkem čtrnáct exkluzivních tracků, které čerpají z polních nahrávek různých podob větru.

Magazín Fear Drop vychází vždy jednou do roka, přičemž jeho existence sahá až do roku 1994. Ke každému číslu jsou navíc vždy připojeny tematické kompilace s tracky, které jsou složené speciálně pro ně. Album, jež doprovází patnácté číslo Fear Drop, tak konkrétně obsahuje exkluzivní skladby od Thomase Könera, Jany Winderen, BJe Nilsena, Black To Comm nebo The [Law-Rah] Collective, přičemž jejich sjednocujícím motivem jsou field recordings větru.

Polní nahrávky nicméně nezazní pouze v rubrice 3 in 1, ale budou leitmotivem celého prvního podzimního WavetroniQu. Dojde mimo jiné i na release portugalského labelu Crónica nazvaný Audible Landscapes, který má na svědomí producent Ephraim Wegner, a prostor dostane také švédská legenda industriálního dark ambientu Peter Andersson (známý především díky svému alter egu Raison D’être). Červencovou desku Sculpturing Time Fragments vydal pod svým občanským jménem a ve čtyřech kompozicích na ní kombinuje temně laděný ambient s železničními field recordings.

02148461.jpeg

Nechte se odvanout do světa polních nahrávek v prvním podzimním WavetroniQu v tradičním pondělním čase mezi osmou a devátou hodinou večerní!

Playlist pořadu:
Echospace - Untitled 5 [Liumin Reduced] /Modern Love, 2010/
Peter Andersson - Deep Floating Surface [Sculpturing Time Fragments] /Midnight-Productions, 2010/
Ephraim Wegner - Short CutUp Theme [Audible Landscapes /Crónica, 2010/
Balkansky & Theodosii Spassov - The Green Balkan Mountains [Kuker] /Kuker Music, 2009/
BJ Nilsen - The Invisible City [The Invisible City] /Touch, 2010/
Tomáš Dvořák - By The Wall [Machinarium Soundtrack Bonus EP] /self released, 2009/

Rubrika 3in1:
Various Artists - Neumes Du Vent /Fear Drop, 2010/

Thomas Köner - The Weary Seer
Frédérique Bruyas - Son Hennissement Terrible Déchirait La Nuit
Bruno Moreigne - Vents Dominants

Ephraim Wegner - Swarm [Audible Landscapes] /Crónica, 2010/
Balkansky & Vlada Tomova - Letter From America [Kuker] /Kuker Music, 2009/
Seaworthy & Matt Rösner - Meroo Forest [Two Lakes] /12k, 2010/
Dirk Geiger - Gewitterregen [Autumn Fields] /Tympanik Audio, 2010/

Spustit audio