WavetroniQ na vlně léta

27. květen 2011

Přišlo léto do Česka a poslední květnový WavetroniQ to nemůže ignorovat. Rubriku 3in1 tak obsadí nový francouzský projekt The Qiwu Selftet s debutovou deskou Travelling Arrière, která letní atmosférou dýchá do všech stran.

Kombinace hiphopových beatů, jazzových samplů, downtempových nálad a pozitivně laděných melodií má blízko k tvorbě rovněž Francouze Wax Tailora či k první desce Chrise Alfara pod aliasem Free The Robots.

Jak Wax Tailor, tak Free The Robots (samozřejmě mimo rubriku 3in1) v pondělním čase mezi osmou a devátou hodinou večerní rovněž zazní. Doplní je mimo jiné ukázky z nových desek od Unforscene (Return Of The Wob), Kid Loca (Confessions Of A Belladonna Eater) nebo projektu Africa Hitech (93 Million Miles). Dojde ovšem i k návratu na přelom tisíciletí, a to díky kompilacím Soul Addiction a Soul Obsession labelu Cookin‘ Records. Poslední květnový WavetroniQ v bezstarostném duchu a se sluncem nad hlavou!

02347284.jpeg

Playlist pořadu:
Wax Tailor - Once Upon A Past [Hope & Sorrow] /Atmosphériques, 2007/
Les Voleurs - Cabin Fever [Soul Addiction] /Cookin‘ Records, 2001/
Unforscene - 78th On 3rd [Return Of The Wob] /Wob Recordings, 2011/
Free The Robots - Lonely Traveler [Free The Robots] /Easel, 2008/
Africa Hitech - Don’t Fight It [93 Million Miles] /Warp Records, 2011/
Kid Loco - The Morning After [Confessions Of A Belladonna Eater] /PIAS France, 2011/

Rubrika 3in1:
The Qiwu Selftet - Travelling Arrière /Media Factory, 2011/
Douce Amertume. Plaisir Acide
Message
La Raison

Long Arm - After 4AM [The Branches] /Project: Mooncircle, 2011/
Vincent - The Conjuror [Soul Obsession] /Cookin‘ Records, 2002/
The Caretaker - All You Are Going To Want To Do Is Get Back There [An Empty Bliss Beyond This World] /History Always Favours The Winners, 2011/

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.