WavetroniQ představí album Re: ECM

30. září 2011

S prvním říjnovým WavetroniQem se po letní pauze opět navrací rubrika 3in1, ve které bude představeno v létě vydané dvojalbum Re: ECM, za jehož vznikem stojí dvojice pánů Ricardo Villalobos a Max Loderbauer.

Celkem 17 tracků je postaveno na základě miniaturních samplů skladeb, které se v průběhu let objevily právě v katalogu vydavatelství ECM Records. Výsledkem je dokonalé prolnutí avantgardního jazzu a moderní klasiky s abstraktní elektronikou a minimalismem.

Kromě tří skladeb z dvojalba Re: ECM zazní v prvním říjnovém WavetroniQu i další ukázky z nedávno vyšlých desek, které v sobě propojují světy jazzu a modern classical s experimentální elektronikou. Namátkou například Kid Koala, který v polovině září vydal u labelu Ninja Tune stylově hodně nezvyklé, prakticky offbeatové album Space Cadet: Original Still Picture Score kombinující právě komorní vážnou hudbu s ambientem a decentním scratchováním; nebo Nils Petter Molvaer, jehož nový dlouhohrající řadový počin Baboon Moon vyšel rovněž v průběhu nastupujícího podzimu na značce Thirsty Ear Recordings a sám norský trumpetista o něm v souvislosti s žánrovým zařazením hovoří jako o „free, black prog rockovém“ albu.

01063249.png

Deska Re: ECM bude zároveň podruhé (a letos naposled) živě představena na letošním ročníku krakovského festivalu Unsound, který proběhne mezi 9. a 16. říjnem a bude blíže představen v následujícím vydání WavetroniQu.

Playlist pořadu:
Guillaume Gargaud - Sortir [Lost Chords] /Dead Pilot Records, 2011/
Field Rotation - Acoustic Tale 8 (Dedicated To Sergei Rachmaninoff) [Acoustic Tales] /Fluid Audio, 2011/
Pleq - Entering The Crack Of Dawn [Emotional Prints] /Lumi Netlabel, 2011/
Kadebostan - Music For Ballet (Third Variation) [A Compilation For Japan] /Mental Groove Records / Villa Magica Records, 2011/

Rubrika 3in1:
Ricardo Villalobos & Max Loderbauer - Re: ECM /ECM Records, 2011/
Recat
Reblazhenstva
Rebird

Fennesz + Sakamoto - 0409 [Flumina] /Commmons, 2011/
Kid Koala - Remembrance (Page 10) [Space Cadet: Original Still Picture Score] /Ninja Tune, 2011/
Nils Petter Molvær - Coded [Baboon Moon] /Sula Records, 2011/
Jacaszek - Elegia [SMM: Context] /Ghostly International, 2011/

Spustit audio