WavetroniQ představí debut producenta Redshape

26. listopad 2009

V rubrice 3in1 uslyšíte dlouhohrající debut The Dance Paradox producenta Redshape, jehož identita zatím nebyla objevena. Osmiskladbové album vyšlo, podobně jako většina jeho předešlých EPček a dvanáctipalců, u amsterdamského labelu Delsin a je skvěle vyváženou kombinací starého dobrého detroitského techna, atmosférického IDM, v duchu warpovských Artificial Intelligence kompilací, a dunivých dubstepových basů.

Zazní také ukázka z dlouhohrající následovnice skvělé prvotiny od Roberta Logana, desky Inscape, která, podobně jako veškerá další tvorba tohoto mladého britského producenta, vyšla u malého labelu Slowfoot. Zazní také ukázka z jeho debutového alba Light in the Dark, které v květnu letošního roku vydal u dánské značky Echocord Luke Hess.

Po posledních dvou, spíše do klidnějších poloh laděných vydání, bude tentokrát hodinka mezi pondělní osmou a devátou večerní zase o něco tanečnější, svižnější a ostřejší.

Playlist pořadu:
Krust - Coded Language [Coded Language] /Talkin' Loud, 1999/
Robert Logan - Angels And Insects [Inscape] /Slowfoot, 2009/
Method Of Defiance - Holiday In Guantanamo [The Only Way To Go Is Down] /Sublight Records, 2006/
B12 - Scriptures [Artificial Intelligence II] /Warp Records, 1994/

Rubrika 3in1
Redshape - The Dance Paradox /Delsin, 2009/
Man Out Of Time
Dead Space Mix (Edit)
Dark & Sticky

Boxcutter - Rikta [Oneiric] /Planet Mu, 2006/
Luke Hess - Meaning Matters [Light In The Dark] /Echocord, 2009/
Thomas Köner - 28° 41' N 17° 45' W Hour Four [La Barca] /Fario, 2009/

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.