WavetroniQ představí festival Club Transmediale

26. leden 2012

První festivalové vydání WavetroniQu v roce 2012 představí již zavedený „otvírák nové sezony“ – berlínský Club Transmediale, který se uskuteční v týdnu od 30. ledna do 5. února, letos s podtitulem „Spectral“.

Jak už se stalo zvykem, mezi pondělní osmou a devátou hodinou večerní zazní produkce od interpretů, jež lze nalézt v programu letošního ročníku tohoto festivalu „for Adventurous Music and Related Visual Arts“. K tomu bude samozřejmě přidána i základní porce informací týkající se hlavních koncertních a klubových lokací a také doprovodného programu, který je tradičně opět velmi nabitý.

Jako každý rok, i letos přichystali organizátoři festivalu Club Transmediale hned několik pozornosti hodných koncertních perliček. O světovou či evropskou premiéru nebo jinak exkluzivní vystoupení se postarají mimo jiné Mouse On Mars (release koncert nového, jedenáctého řadového alba, které vyjde pod názvem Parastrophics na konci února u labelu Monkeytown Records – ano, toho, který spravují Modeselektor), Roly Porter (premiérové live vystoupení), Balam Acab (první evropský koncert), Tim Hecker (speciální varhanní koncert vycházející z aktuálního alba Ravedeath, 1972) či zbrusu nový projekt Mohn, který tvoří Wolfgang Voigt (aka GAS) a Jörg Burger (aka The Modernist). 30 let existence na letošním ročníku Club Trasmediale oslaví také label Touch prostřednictvím speciálního večera, na kterém se poslední festivalový den představí Eleh, Jana Winderen, Hildur Gudnadóttir, Charles Matthews, Marcus Davidson a The Eternal Chord.

02397048.jpeg

Kompletní program je samozřejmě daleko bohatší – za všechny zmiňme ještě například Bena Frosta, Mika Vainia, Shlohmo nebo Ancient Methods. Veškeré potřebné informace lze nalézt na oficiálních webových stránkách festivalu a konkrétní představu o elektronické produkci, jež bude v prvním únorovém týdnu hýbat Berlínem, pak samozřejmě prostřednictvím poslechu speciálního „transmediálního“ vydání WavetroniQu, které odstartuje úderem osmé hodiny večerní o posledním lednovém pondělí. Let’s turn Spectral!

02449122.jpeg

Playlist
Ital - Ital’s Theme [Ital’s Theme] /100% Silk, 2011/
Pole - Aue [Waldgeschichten 2] /Pole, 2011/
Balam Acab - Welcome [Wander / Wonder] /Tri Angle, 2011/
Sølyst - Kelpie [Sølyst] /Bureau B, 2011/
Anstam - Bitten By The Snake [Dispel Dances] /Fifty Weapons, 2011/
The Haxan Cloak - The Fall [The Haxan Cloak] /Aurora Borealis, 2011/
Mohn - Tiefental [Total 12] /Kompakt, 2011/
Roly Porter - Rossak [Aftertime] /Subtext, 2011/
Cut Hands - Backlash [Afro Noise I] /Very Friendly, 2011/
Ancient Methods - Untitled 2 [Fifth Method] /Ancient Methods, 2010/
Shlohmo - Get Out [Bad Vibes] /Friends Of Friends, 2011/
Consequence - Untitled Dream [Test Dream] /Exit Records, 2011/

Spustit audio