WavetroniQ představí festival Elevate

19. říjen 2012

Polský Unsound není jediným podzimním festivalem, který stojí za to navštívit – skvělým příkladem dalšího vícedenního svátku (nejen) elektronické produkce je rakouský Elevate, který letos proběhne mezi 24. a 28. říjnem již tradičně v městě Graz, které je z Prahy či Brna zhruba stejně daleko jako právě Krakov.

S podtitulem Festival for contemporary music, arts & political discourse se Elevate (podobně jako právě krakovský Unsound nebo berlínský Club Transmediale) zaměřuje kromě hudební produkce také na výstavy, panelové diskuse nebo filmovou sekci věnovanou tématu apokalypsy. Stěžejním programem je nicméně právě hudební složka, která za vícedenní výlet k rakouským sousedům rozhodně stojí.

Od středy 24. října do soboty 28. října, kdy Elevate probíhá v několika lokacích rozesetých po městě, na festivalu vystoupí například The Bug společně s Daddym Freddym, Ras G, Redshape (kterému co nevidět vychází velmi očekávané druhé album Square), Roly Porter, Letherette (nová akvizice labelu Ninja Tune), 2562 / A Made Up Sound nebo soničtí basobijci Dead Fader. Při pohledu na kompletní program je nasnadě, že Elevate nemůže zůstat bez povšimnutí, a třetí říjnový WavetroniQ tak bude celý věnován právě jemu.

Playlist:
Ras G – Sike Ya Life [El-Aylien Part II: C.razy A.lien] /Leaving Records, 2012/
Redshape – The Land [Throw In Dirt / The Land] /3024, 2012/
Letherette v Furth & Myre [EP] /Ho Tep, 2010/
Andrés – New For U [New For U] /La Vida, 2012/
A Made Up Sound – Malfunction (Adjust) [Malfunctions] /50Weapons, 2012/
The Bug – Rise Up [Can’t Take This No More / Rise Up] /Ninja Tune, 2012/
Roly Porter – Giedi Prime [Aftertime] /Subtext, 2011/
C_C – So Devil [Retro Action] /Bedroom Research, 2012/
Dead Fader – 00—- [Luckeeey EP] /Tigerbeat6, 2011/
Pional – In Another Room [A Moot Point] /Hivern Discs, 2010/
Atsuko & Sangam – Urban District [Tomodachi LP] /Prospekt Records, 2012/

Spustit audio