WavetroniQ představí producenta Consequence

10. prosinec 2009

Po zcela offbeatovém vydání WavetroniQu z minulého týdne, se do pondělní hodinky mezi osmou a devátou večerní opět vracejí beaty a rytmy, tentokrát celkem pravidelně nalámané. V rubrice 3in1 zazní ukázky z dlouhohrající prvotiny, Live For Never, od producenta Camerona McLarena.

Ten produkuje spíše poslechový, minimalistický drum'n'bass s experimentální elektronikou a s lehkými odkazy k dubstepu pod aliasem Consequence. Album vyšlo na konci listopadu u labelu Exit Records, který vlastní Darren White, neboli D-Bridge, a ve zlomeném ranku bude s velkou pravděpodobností patřit mezi jeden z nejvíce skloňovaných releasů v blížících se anketách za rok 2009.

Zlámané beaty budou tepat digitálním éterem i ve většině zbylého času - dojde samozřejmě i na další ukázky z katalogu labelu Exit Records, ale také k návratu do let devadesátých - především, s všeobecně ne zcela známou (přestože geniální), deskou Balance Of The Force, bohužel jediným dlouhohrajícím albem Grahama Suttona (jinak člena Bark Psychosis) pod aliasem Boymerang.

01053521.jpeg

Pokud si myslíte, že je slovní spojení "inteligentní drum'n'bass" ve skutečnosti neexistujícím teoretickým výplodem hudebních kritiků, pondělní WavetroniQ vás přesvědčí o opaku!

Playlist pořadu:
End.user - Sublime [Left] /Ohm Resistance, 2008/
Photek - Rings Around Saturn [Form & Function] /Science, 1998/
Jonny L - Moving Thru Air [Sawtooth] /XL Recordings, 1997/
dBridge - Mr. Malcontent [The Gemini Principle] /Exit Records, 2008/

Rubrika 3in1:
Consequence - Live For Never /Exit Records, 2009/
From A Distance (feat. ASC)
Life Is Timing (feat. dBridge)
Fog

Boymerang - Where It's At [Balance Of The Force] /Regal Recordings, 1997/
Instra:Mental - Photograph [Sepia Tones EP] /Darkestral Recordings, 2009/
Monolake - Infinite Snow [Silence] /Imbalance Computer Music, 2009/

Spustit audio