WavetroniQ představí producenta Marka Van Hoena

20. leden 2012

Třetí vydání rubriky 3in1 s letopočtem 2012 se již nebude vracet do roku minulého a představí zcela aktuální album, které v polovině ledna trochu překvapivě vyšlo u labelu Editions Mego.

Jedná se o novou řadovou desku londýnského producenta Marka Van Hoena, jež v sobě kombinuje temnější podoby downtempa s rozglitchovanými hiphopovými beaty, dusbtepovými ozvěnami a experimentální elektronikou. Nahrávka pojmenovaná The Revenant Diary se prezentovanou náladou vrací do 90. let, nicméně v použitých postupech a zvucích se pevně drží v novém tisíciletí.

Mark Van Hoen (zakládající člen Seefeel známý také pod aliasem Locust) na svém pátém sólovém albu, jež navazuje na dva roky starou desku Where Is The Truth, narušuje ambientně pojaté syntezátorové plochy postdusbtepovou rytmikou a zechovanými vokálními samply a vytváří na jednu stranu melodickou a na tu druhou i výrazně experimentální produkci, která by se velmi dobře vyjímala i v katalogu labelů Warp Records, Ghostly International, Planet Mu nebo Ad Noiseam.

Jestliže rubrika 3in1 už zůstane v roce 2012, většina zbylého času mezi tradiční pondělní osmou a devátou večerní bude vyplněna skladbami s více či méně starším datem vydání. Mimo jiné zazní experimentální projekt Headphone Science z aktuálního alba Raumdämonen a také dva listopadové releasy – deska Grimm Reality, kterou má na svědomí švýcarský producent Dimlite, a také pětiskladbové EPčko Shadows od Floating Points, které je zatím posledním vydaným počinem Samuela Shepherda pod zmíněným aliasem.

Playlist:
Dimlite - Heroine Roof [Grimm Reality] /Now-Again Records, 2011/
Headphone Science - Blaue Geister [Raumdämonen] /Enpeg, 2011/
DJ Krush - Sleepless Horizon [-] /Es.U.Es Corporation, 2011/
Dibia$e - Blessings [Comfort Zone] /Fresh Selects, 2011/
Floating Points - Realise [Shadows EP] /Eglo Records, 2011/
Nicolas Jaar - And I Say (With Just One Glance) [-] /self released, 2011/
Ernest Gonzales - Peaks And Valley [Natural Traits] /Friends Of Friends, 2012/

Rubrika 3in1:
Mark Van Hoen - The Revenant Diary /Editions Mego, 2012/
Don’t Look Back
Where Were You
Unknown Host

IJO - 3001 Feets Under [Leaving Eleven] /Leaves, 2011/
MRI - Sit Down [Chosen] /Resopal Schallware, 2011/
Dntel - The Longest Last [Dustmite EP] /self released, 2012/
Apollo 440 - Fuzzy Logic (Simulacra Mix) [A Deeper Dub EP] /Magic Records, 2011/

Spustit audio