WavetroniQ představí projekt Black Swan

18. květen 2012

Třetí květnový WavetroniQ se po minulém vydání věnovaném festivalu Nuits Sonores navrátí do tradičního schématu s rubrikou 3in1, která představí třetí desku tajemného projektu Black Swan.

Pod názvem Aeterna vyšla na konci března a ve 14 skladbách prezentuje patrně jeho dosud nejpovedenější kombinaci dark ambientu a droneu s experimentálními dozvuky.

Podobně jako obě předchozí alba In 8 Movements a The Quiet Divide, i to nové pracuje s velmi sugestivní atmosférickou produkcí využívající prvky modern classical, které se tu a tam vynoří ze šumějících a škroupajících dark ambientních ploch a intenzivních, táhlých droneů. Místy může deska Aeterna připomenout například poslední nahrávky Jamese Kirbyho, jehož tvorba mezi pondělní devátou a desátou hodinou večerní rovněž zazní. Kromě toho ale dostanou prostor i další nové releasy s rokem vydání 2012, které je stylově možné zařadit do kolonky offbeatová abstraktní elektronika, jejíž poslech je doporučen výhradně se sluchátky.

Jmenovitě album Ascetic Ideals sólového projektu Suum Cuique poloviny Demdike Stare Milese Whittakera; dlouhohrající prvotina From The Known rumunského producenta Dana HabarNama, která vyšla u labelu Exit Records; rovněž dlouhohrající debut Research Music Lab španělského projektu Sowing Paranoia či deska Music For The Quiet Hour perkusivního tribal-hypnotika Shackletona.

02632139.jpeg

Playlist:
Mohn – Einrauschen [Mohn] /Kompakt, 2012/
Dan HabarNam – Fragments [From The Known] /Exit Records, 2012/
Sowing Paranoia – Ambient 8 [Research Music Lab] /Silent Season, 2012/
Karst – Furrowed Doormouse [Cyprea] /Handstitched* Recordings, 2012/
The Caretaker – No One Knows What Shadowy Memories Haunt Them To This Day [Patience (After Sebald)] /History Always Favours The Winners, 2012/
Suum cuique – Dionysus Decay [Ascetic Ideals] /Modern Love, 2012/

Rubrika 3in1:
Black Swan – Aeterna /Ethereal Symphony, 2012/
Solarheart
Lamentine
Swansong

Kane Ikin + David Wenngren – Call [Strangers] /Kesh Recordings, 2012/
Strom Noir – Kalimagdora [Standing Out Against The Sea] /DataObscura, 2012/
Jefre Cantu-Ledesma – Night Ashes [Visiting The World] /En/Of, 2012/
Shackleton – Music For The Quiet Hour Part One [Music For The Quiet Hour / The Drawbar Organ EPs] /Woe To The Septic Heart!, 2012/
Traxman – Rock You [Da Mind Of Traxman] /Planet Mu, 2012/

Spustit audio