WavetroniQ představí projekt The Flashbulb

17. únor 2012

10. února vydal Benn Lee Jordan na vlastním labelu Alphabasic novou řadovou desku pod svým momentálně nejaktivnějším aliasem The Flashbulb. O deset dní později bude nahrávka Opus At The End Of Everything představena také v rubrice 3in1.

Celkem 25 tracků povětšinou kratších stopáží osciluje mezi IDM a instrumentálním ambientem prokládaným Jordanovým freejazovým hraním na kytaru a klavír.

Benn Lee Jordan začal na počátku tisíciletí s daleko ostřejšími podobami elektronické produkce. Od acid breakcoreu a drill’n’bassových úletů se ale postupem času propracoval k pomalejším a vyklidněnějším subžánrům typu downtempa nebo ambientu, přičemž začal více využívat i klasických nástrojů. Ty dostávaly stále více prostoru až do současné podoby Jordanova zvuku pod aliasem The Flashbulb, kde je instrumentální složka zcela rovnocenným partnerem té elektronické (a často i tím více slyšitelným), čehož je i album Opus At The End Of Everything zářným příkladem.

02558583.jpeg

Třetí únorový WavetroniQ bude držet Flashbulbem načrtnutou linii v rubrice 3in1 i ve zbylém čase mezi osmou a devátou večerní. Těšte se na mírumilovné i nekompromisnější podoby zlámané elektroniky kořeněné zvukem klasických nástrojů typu kytary, klavíru či smyčců.

Playlist:
Larvae - Thanks For Playing [Dead Weight] /Ad Noiseam, 2006/
Shlohmo - Empty Pools [Places] /Friend Of Friends, 2011/
Laurent Garnier - Huis Clos [The Cloud Making Machine] /F Communications, 2005/
C.DB.SN - As If December Never Happened [... At The End Of It All] /Tympanik Audio, 2011/
Relmic Statute - Water Colours [A Cognitive Trail Of Abstraction] /Hibernate, 2011/
Four Tet - And They All Look Broken Hearted [Rounds] /Domino, 2003/

Rubrika 6in1:
The Flashbulb - Opus At The End Of Everything /Alphabasic, 2012/
The Trees In Juarez
It Pours
Good Luck Out There
Between The Waves
Selected Garden
Autumn Leaves And A Bath Tub

Sunken Foal - Cash Poor [Fallen Arches] /Planet Mu, 2008/
Saltillo - Proxy [Monocyte] /Artoffact Records, 2012/
Point B - Hydrogen [The Veld] /Frijsfo Beats, 2012/

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.