WavetroniQ představí projekt Mitoma

30. březen 2012

První dubnový WavetroniQ se v novém čase (!) mezi devátou a desátou hodinou večerní pohrouží do světa temnějšího IDM, leftfield, glitche a vůbec experimentální elektroniky.

V rubrice 3in1 bude totiž představena druhá řadová deska dvojčlenného skotského projektu Mitoma, která vyšla ke konci února na malém labelu Daddy Tank Records. Nahrávka pojmenovaná Satellite Hive může místy připomenout například starší tvorbu Autechre a nutno jí přiznat, že by se v katalogu labelu Warp, případně Hymen Records v žádném případě neztratila.

Pro možnost přímého porovnání zazní mimo rubriku 3in1 i zmíněné warpovské legendy Autechre a také některé novější releasy labelu Hymen Records, s důrazem na temnější podoby současného IDM čerpajícího jak z dark ambientu, tak rytmické industriální elektroniky. O prvním dubnovém pondělí mezi devátou a desátou hodinou večerní tedy tentokrát WavetroniQ pro změnu nechá zapomenout na za okny panující jarní počasí a pohrouží se na 60 minut do temnějších sonických prostor.

Playlist pořadu:
Slew52 – Frosd [Catalog] /Hymen Records, 2011/
Autechre – Clipper [Tri Repetae] /Warp Records, 1995/
Somatic Responses – Fairy Light Massacre [Concrete Glider] /Hymen Records, 2011/
Frank Riggio – Fractal D [Psychexcess I - Presentism] /Hymen Records, 2012/
Tomcats In Tokyo – Insurrection Coléoptère [Sweet Gloomy Home] /Static Caravan, 2003/

Rubrika 3in1:
Mitoma – Satellite Hive /Daddy Tank Records, 2012/
Residual
Alpha Station
Chakici

Mr. 76ix – Lows [Experiment Four] /Skam, 2012/
Karsten Pflum – Frø [No Noia My Love] /Hymen Records, 2011/
Gareth Dickson – Adrenalin [Quite A Way Away] /12k, 2012/

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.