WavetroniQ představí projekt Oureboros

13. leden 2012

Druhé vydání rubriky 3in1 v roce 2012 se vypraví až do Kanady za nově vzniklým projektem Oureboros.

Tvoří jej dvojice Aron West a Richard Oddie, jež na začátku 90. let založila, ještě společně s Christinou Selaey, do dnešního dne fungující seskupení Orhpx. Poté, co Aron West v roce 1995 Orphx opustil a začal fungovat pod hlavičkou vlastního projektu Tropism, se jejich hudební cesty na jednu dekádu rozdělily. Až v roce 2006 začali West a Oddie znovu hudebně spolupracovat, a to právě pod aliasem Oureboros, aby jim po pěti letech u zavedeného německého labelu Ant-Zen na sklonku října 2011 vyšla debutová dlouhohrající deska Dreaming In Earth, Dissolving In Light.

Jubilejní 260. release zmíněného vydavatelství v sobě kombinuje prvky dark ambientu, experimentální elektroniky, shoegazeru, industrialu a noiseu a dokazuje, že i po dlouhých deseti letech hudebního odloučení byla znovuobnovená spolupráce těchto dvou Kanaďanů správným rozhodnutím.

I mimo rubriku 3in1 bude znít ve třetím WavetroniQu v roce 2012 temnější produkce propojující abstraktní elektroniku s akustickými drony, industriálními experimenty a ambientními plochami. Jmenovitě dojde například na projekt aTelecine (ano, ten, v němž figuruje dnes již bývalá pornoherečka Sasha Grey); skvělý soundtrack k neméně podařené hře Limbo, kterou ozvučil dánský skladatel Martin Stig Andersen; producenta Dalglishe a jeho desku Benacah Drann Deachd, jež na podzim uzavřela desetiletou existenci labelu Highpoint Lowlife Records a Leyland James Kirby ji označil nahrávkou roku 2011; a zároveň i na samotného Kirbyho a jeho album Eager To Tear Apart The Stars, které se rovněž zaslouženě objevovalo v různých výročních žebříčcích.

02529933.jpeg

Playlist pořadu:
Leyland Kirby - My Dream Contained A Star [Eager To Tear Apart The Stars] /History Always Favours The Winners, 2011/
Dalglish - 6.8.2002 [Benacah Drann Deachd] /Highpoint Lowlife, 2011/
aTelecine - It’s All Write [A Cassette Tape Culture] /Pendu Sound Recordings, 2010/
Martin Stig Andersen - Gravity Jump [Limbo (Original Videogame Soundtrack)] /Playdead, 2011/

Rubrika 3in1:
Oureboros - Dreaming In Earth, Dissolving In Light /Ant-Zen, 2011/
Dreaming In Earth
Separation
The Descent

Formication - The Mountain Lullaby [The Untitled Wasdale Recordings] /Harmful Records, 2007/
Demdike Stare - Mnemosyne [Elemental] /Modern Love, 2011/
Mark Van Hoen - Garabndl X [The Revenant Diary] /Editions Mego, 2012/

Spustit audio