WavetroniQ představí Shadow Dancer

První únorový WavetroniQ představí v rubrice 3in1 prosincové album Love From Alan And Paul bratrského dua Shadow Dancer. To zmíněnou nahrávkou vzdává hold technu datujícímu se svým vznikem do poloviny 90. let a především pak tehdejším ikonám jak detroitského zvuku, tak toho britského.

Bratrové Paul a Alan Farrierovi se rozhodnuli příznačně nazvanou deskou Love From Alan And Paul zavzpomínat na zlatá léta devadesátá. V patnácti skladbách se zvukem, použitým hardwarem a skladatelskými postupy vracejí do doby, kdy světem detroitského techna hýbali Carl Craig a Juan Atkins a jeho britskou verzí pak především Dave Clarke, Luke Slater nebo The Advent. Těch jmen, která definovala techno v letech 1994–1998, bylo samozřejmě daleko více, nicméně bratři Farrierovi v oficiálním promo textu ke své nahrávce připomínají právě zmíněnou pětici.

I proto se první únorový WavetroniQ, vedle rubriky 3in1, jež představí album od Shadow Dancer, zaměří ve zbylém čase mezi devátou a desátou večerní právě na tyto ikony, jejichž releasy z té doby dodnes patří mezi základní kameny žánru.

Playlist:
Dave Clarke – The Woki [Archive One] /Deconstruction, 1996/
Luke Slater’s 7th Plain – Surface Bound [The 4 Cornered Room] /General Production Recordings, 1994/
Carl Craig – At Les (Russ Gabriel Rework) [Further Adventures In Techno Soul] /Ferox Records, 1998/

Rubrika 3in1:
Shadow Dancer – Love From Alan And Paul /Bad Life, 2012/
Not Even The Rain
Brown Sugar
Resurface

The Advent – City Limits [Elements Of Life] /Internal, 1995/
Model 500 – M 69 Starlight [Deep Space] /R & S Records, 1995/
Tosca – Bonjour [Odeon] /!K7 Records, 2013/

Spustit audio