WavetroniQ představí Test Dream

První únorový WavetroniQ představí v rubrice 3in1 nahrávku, která vyšla ještě na konci prosince u labelu Exit Records, nicméně pozornost si bez diskuze zaslouží i v novém roce.

Druhá řadová deska Camerona McLarena pod aliasem Consequence se jmenuje Test Dream a stylově velmi dobře zapadá do aktuálního „autonomic“ zvuku labelu, kterému šéfuje Darren White aka dBridge – minimalistický drum’n’bass, náladotvorný dubstep, experimentální elektronika a atmosférický ambient. Test Dream rozhodně není deskou, která by roztancovala klubový parket, ale spíše nahrávkou pro poklidný domácí poslech, která svým způsobem tak trochu navazuje na nejlepší léta takzvaného inteligentního drum’n’bassu.

I zbylý čas mezi pondělní osmou a devátou večerní bude věnován elektronické produkci v podobném duchu, jako je album Test Dream. Dojde samozřejmě i na některé další releasy labelu Exit Records a možná i trochu zavzpomínáme na léta minulá.

Playlist pořadu:
dBridge - Decayed [Mosaic - Volume One] /Exit Records, 2011/
Breakage - 9th Hand [Sacred Symbols Of Mu] /Planet Mu, 2006/
They Live - Today [Cancel Standard] /Exit Records, 2011/
Krust - Second Movement [Coded Language] /Talkin‘ Loud, 1999/
Loxy & Resound - Sin City [Burning Shadows] /Exit Records, 2011/

Rubrika 3in1:
Consequence - Test Dream /Exit Records, 2011/
Lovershell
Soul Sees Spirit
Of Uncertainty

Roni Size / Reprazent - Share The Fall (Grooveriders’s Jeep Style Mix) [Share The Fall] /Talkin‘ Loud, 1997/
Portico Quartet - Lacker Boo [Portico Quartet] /Real World Records, 2012/

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.