WavetroniQ představí v rubrice 3in1 projekt Mount Kimbie

30. květen 2014

Lidé ukrývající se pod pseudonymem Kai a Dom jsou jádrem projektu Mount Kimbie. Čas od času se k nim přidá ještě třetí člen - James Blake - podle toho, jak je zaneprázdněn s vlastní sólovou produkcí. Jejich prvotina, EP s názvem Maybes, vtrhla na hudební scénu velmi nečekaně přes label Hotflush.

Směs ambientu, 2stepu a dubstepu velmi vkusnou kombinací docílila doslova poprask na anglické hudební scéně. V promotion tohoto alba se předháněli Mary Anne Hobbs s její excelentní relací na BBC Radio1 (obdoba našeho Radia Wave) či Gilles Peterson a rádia jako Rinse FM či Sub FM.

V mezičase vydal právě již zmiňovaný volný člen uskupení - James Blake - svoje sólo EP s názvem Air and the Lack Thereof/Spare the Horses. Velmi inteligentní směs něčeho, co se jen těžko dá definovat jedním stylem, opět ale nevybočující z charakteru produkce Mount Kimbie.

Druhý singl Mount Kimbie, který si představíme v rubrice 3 in 1, nese název Sketch on Glass. Je vynikající ukázkou lehkého posunu od lovestepu k 2stepu a hlavně wonky. Styly tu kluci nemíchají od skladby k skladbě. Velmi vkusně se totiž prolínají v jednom tracku bez toho, aby to rušilo celkový výborný dojem z alba. Opět je tento počin zastřešen labelem Hotflush.

Jinak MK velmi rádi vystupují s lidmi jako Ramadanman (excelentní label Hessle audio), Joy Orbison (vyjde mu singl na Hotflush a bude to jeden ze singlů roku) nebo Untold (jeden z největších producentských objevů roku 2009 s vlastním labelem Hemlock).

V pondělí večer se tedy můžete těšit na skutečně horkou novinku v pořadu WavetroniQ v rubrice 3in1.

Playlist pořadu:
dj Shadow - Un Autre Introduction (MCA Records)
Fish go Deep - Final tide (Charles Webster dub) (Go Deep)
Marching Dynamics - 29° (Marching Dynamics Vs. Tonikom) (Hymen Records)
Appleblim&Gatekeeper - Tomb vip (IMMERSE records)
KJ Sawka - New Life feat Christa Wells (Selfsimilar remix) (Beat My Drum Recordings)
Likhan - Redlight (7EVEN recordings)
Indigo - Arcane (On The Edge)

Rubrika 3in1
Mount Kimbie - Serged (original mix) (Hot Flush)
Mount Kimbie - 50 mile view (original mix) (Hot Flush)
Mount Kimbie - At least (original mix) (Hot Flush)

Jason Fine - Puttin it out (a made up sound remix) (kontra music)
Zomby - Godzilla (Hot Flush)
Mark Pritchard & Tommas Keith - Wind it up (freak mix) (Hyperdub)
Ras G - Pennys confession (Brainfeeder)
Ras G - Shinelight (Brainfeeder)

Playlist byl plný novinek jak z elektra, wonky, lovestepu a dubstepu. Ten poslední žánr si prožije malou oslavu na festivalu Outlook v Zadaru. Jestli nebudete mít co dělat mezi 11-13. září, rozhodně vyražte. Tak nabitý line up tohoto basového stylu se jen tak nevidí. Podrobnosti můžete najít ZDE.

Závěrěm, jedno půvabné video s elektronickou legendou v podání Pendulum, kteří v poslední době dělají velmi povedené dubstep tracky. V klipu je vidět, že pro tuto vášeň není společenský statut ani postava problémem.

Spustit audio