WavetroniQ představí Voices From The Lake

9. březen 2012

Na ostřejší a patřičně temné stránky techna zaměřený první březnový WavetroniQ bude v následujícím vydání vystřídán „odlehčenějšími“ subžánry čtyřtaktové rytmiky.

Rubrika 3in1 představí debutové eponymní album italského (!) tech-ambientního projektu Voices From The Lake, které vyšlo v únoru na malé mnichovské značce Prologue.

Album Voices From The Lake je ve skutečnosti 70minutovým setem roztrackovaným do jedenácti částí. Skladby na pomezí ambient/dub/deep techna se vyvíjejí velmi pozvolna, až nenápadně, ale zato s velmi vysokým faktorem líbivosti, aniž by ovšem využívaly extrémní gradační prvky či klasické úlitbové postupy klubového techna. Především ale potvrzují perfektní skladatelský cit obou italských producentů (jmenovitě Donata Scaramuzziho a Giuseppe Tillieciho) pro budování atmosféry, který byl jasně patrný už na čtyřskladbovém EP Silent Drops z léta loňského roku.

Kromě dlouhohrající prvotiny Voices From The Lake představí druhý březnový WavetroniQ i další aktuální releasy producentů, kteří dávají přednost deepověji zaměřenému technu a houseu. Konkrétně zazní nejnovější tvorba od Jamese Clementse aka ASC, Richarda Von Der Schulenburga vydávajícího pod zkratkou RVDS, ruského producenta Marata Shibaeva přezdívajícího si Martin Schulte nebo také první release labelu Delsin v roce 2012, pod kterým je podepsán Claro Intelecto.

Playlist:
ASC – 1st Gradient [The Gradient Project] /Auxiliary Transmissions, 2012/
RVDS – Windy Night [Moments] /It’s, 2011/
Martin Schulte – Diving [Treasure] /Lantern, 2011/
Claro Intelecto – Second Blood [Second Blood EP] /Delsin, 2012/

Rubrika 3in1:
Voices From The Lake – Voices From The Lake /Prologue, 2012/
Manuvex
In Giova
Mika

Global Communication – 9:39 [76:14] /Dedicated, 1994/
Fort Romeau – One Night [Kingdoms] /100% Silk, 2012/

Spustit audio