WavetroniQ s novým albem projektu Selaxon Lutberg

12. prosinec 2013

Třetí prosincový WavetroniQ, naposledy v roce 2013 s rubrikou 3 in 1. Ta představí další z řady pozornosti hodných ambientních alb, kterých se na konci roku objevilo opravdu požehnaně. Tentokrát půjde o jeden z podzimních releasů labelu Denovali Records, konkrétně album Simboli Accidentali jednočlenného projektu Selaxon Lutberg, za kterým se skrývá italský producent Andrea Penso.

Deska Simboli Accidentali představuje v osmi nepojmenovaných skladbách minimalistický a zároveň atmosférický drone ambient se zřetelnými odkazy k post rocku, který je jako stvořený pro meditativní večery pomalu končícího roku. Andrea Penso na svém třetím sólovém albu pod aliasem Selaxon Lutberg modifikuje zvuky kytary společně se starými varhanami, ke kterým přidává loopované samply ze starých kazet a vinylů. Výsledkem je silně kontemplativní nahrávka, kterou mimochodem masteroval Miles Whittaker z dua Demdike Stare.


I mimo rubriku 3 in 1 dostanou v pondělí po deváté večerní prostor další ambientní releasy, na které po hříchu nezbyl čas v předešlých zklidněných vydáních WavetroniQu, ať už to bude Tim Martin aka Maps & Diagrams nebo spolupráce Jefre Cantu-Ledesmy s Liz Harris (Grouper) pod hlavičkou nového projektu Raum.

Spustit audio