WavetroniQ v podzimně melancholickém duchu

21. září 2012

První podzimní WavetroniQ se po letních festivalových vydáních vrací do klasického formátu s rubrikou 3 in 1. Podrobněji představenou nahrávkou bude nová řadová deska Sketches from New Brighton kanadského producenta Scotta Morgana, schovaného za aliasem Loscil.

Vyšla 10. září u labelu Kranky s katalogovým číslem 171 a v devíti skladbách kombinuje melancholické ambientní nálady s lehce pulzující rytmikou a rozostřenými atmosférickými plochami.

Ambientní základ ale budou mít i další skladby, které v pondělí večer ve WavetroniQu zazní. Ať už to bude ukázka z abstraktněji pojatého nového alba Beneath Peaks (vydavatelství Hibernate) jednočlenného projektu Autistici Davida Newmana, které dává výraznější prostor také field recordings s občasnými glitch konturami v pozadí, nebo více lo-fi šumící a také experimentálními beaty vyšperkovaný dlouhohrající debut Sublunar, který Kane Ikin svěřil do rukou Taylorovi Deupreemu a jeho labelu 12k.

Pondělní hodinka mezi devátou a desátou večerní tak bude na Radiu Wave stylově korespondovat s končícím letním počasím a přicházejícím sychravým podzimem. Po z velké většiny tanečních festivalových vydáních tak WavetroniQ zase jednou nabídne (d)uchu lahodící ambientní zklidnění.

Playlist pořadu:
Andrew Lahiff – Sanctuary From Modern Dreams [Inner Worlds Returning] /Relaxed Machinery, 2012/
Wil Bolton – Rynek Główny [Amber Studies] /Rural Colours, 2012/
Giulio Aldinucci – Terra [Tarsia] /Nomadic Kids Republic, 2012/
Benoit Pioulard – If I Could Possibly Tell The Difference, I Wouldn’t Care Anyway [Air Texture Volume II] /Air Texture, 2012/
Autistici – Peveril’s Open Door [Beneath Peaks] /Hibernate, 2012/
RQ – Greater Geometry [Memory Fields] /Auxiliary, 2012/

Rubrika 3in1:
Loscil – Sketches From New Brighton /Kranky, 2012/
Khanahmoot
Container Ships
Fifth Anchor Span

Kane Ikin – Black Sands [Sublunar] /12k, 2012/
Shrubbn!! – Echo 5|2 [Echos] /Shitkatapult, 2012/
Retina.it – -32°F Porcelain , Metal & Ice [Descending Into Crevasse] /Glacial Movements Records, 2012/
Robert Hood – Assembly [Motor: Nighttime World 3] /Music Man Records, 2012/

Spustit audio