WavetroniQ v temných techno rytmech #2

15. listopad 2013

Letošní podzim dopřává všem příznivcům temnějších odnoží techna solidní žně, a tak nezbývá, než po měsíci opět zamířit do světa ostré klubové rytmiky, kam slunce nesvítí. Rubrika 3in1 představí skvělou dlouhohrající prvotinu Frames Of Reference producenta Ashleyho Burchetta, která mu pod aliasem Ø [Phase] vyšla na konci října u belgického labelu Token a ve zbylém čase samozřejmě dojde i na další, neméně potemnělá techno alba.

Londýnský producent Ashley Burchett aka Ø [Phase] funguje na techno scéně od roku 2000, přičemž od roku 2007, kdy zahájilo svou existenci vydavatelství Token, je Burchett pevně spjatý právě s touto agilní belgickou značkou, o které je v posledních měsících na techno scéně slyšet čím dál častěji. (Skvělá červnová dvoudisková kompilace Intropective hovoří za vše.) A právě u labelu Token Burchettovi na konci října vyšlo i debutové dlouhohrající album Frames Of Reference, kterému nechybí silný taneční i čistě poslechový potenciál.

Patřičně temná ovšem nebude jenom rubrika 3in1, ale i zbylý čas mezi pondělní devátou a desátou večerní. Více prostoru dostanou i jiní producenti vydávající u labelu Token (Inigo Kennedy, Rødhåd) a co se týče dlouhohrajících nahrávek, tak představeny budou další neméně temně laděné desky, které v průběhu září, října a listopadu vydali Ron Morelli, Shifted, Laurel Halo nebo Prince Of Denmark.

Playlist

Inigo Kennedy - Obsidian [The Darkest Valentine] /Token, 2010/
Prince Of Denmark - Your Body [The Body] /Forum, 2013/
Laurel Halo - Serendip [Chance Of Rain] /Hyperdub, 2013/
Rødhåd - Energomash [Spomeniks E.P.] /Token, 2013/

Rubrika 3in1:
Ø [Phase] - Frames Of Reference /Token, 2013/
Dirtro II
Perplexed
Shadow Caster

Shifted - Wash Over Me [Under A Single Banner] /Bed Of Nails, 2013/
Ron Morelli - No Real Reason [Spit] /Hospital Productions, 2013/
Antonymes - Borne Of Sadness (II) [There Can Be No True Beauty Without Decay] /Hibernate, 2013/

Spustit audio