WavetroniQ ve světě rovných beatů

9. listopad 2012

Druhý listopadový WavetroniQ po týdenní pauze opět nabídne rubriku 3 in 1, která představí nové řadové album Sebastiana Kramera pod jeho „maskovaným aliasem“ Redshape.

Deska nazvaná jednoduše Square vyšla na začátku listopadu u labelu Running Back a oproti Kramerovým nekompromisně tepajícím dvanáctipalcům z posledních měsíců působí o poznání klidnějším dojmem. Většina z tuctu skladeb je sice založena na klasickém rovném čtyřtaktu, ale do popředí se výrazně dostávají ambientní plochy, melodické linky a syntezátorové textury, které činí z poslechu Square podstatně atmosféričtější zážitek. Nechybí dokonce ani vokály – za zmínku stojí především hostující Space Ape, jehož hlas by v tracku od producenta schovávajícího se za červenou masku čekal asi jen málokdo.

Na (tentokrát blíže žánrově nevyhraněný) svět rovných beatů se v tradiční pondělní hodince mezi devátou a desátou večerní nicméně neomezí pouze rubrika 3 in 1. Po jedné z ukázek zazní také z nových alb od švýcarského tria Sinner DC (Future That Never Happened), Ricarda Villalobose (Dependant And Happy) nebo Roda Modella pod aliasem Deepchord (Sommer).

Playlist pořadu:
Luke Hess – Restored [Keep On] /FXHE Records, 2012/
Deepchord – Cruising Towards Dawn [Sommer] /Soma Quality Recordings, 2012/
Sinner DC – Dreem [Future That Never Happened] /Mental Groove Records, 2012/
Mindspan – Lateral [The Second Cycle] /Silent Season, 2012/

Rubrika 3in1:
Redshape – Square /Running Back, 2012/
It’s In Rain
Enter The Volt
Until We Burn

Lucy – Decad [Monad X] /Stroboscopic Artefacts, 2011/
Lakker – Ciar [Torann E.P.] /Blueprint, 2012/
Ricardo Villalobos – Ferenc [Dependent And Happy – 2] /Perlon, 2012/

Spustit audio