WavetroniQ vs. Lunchmeat a MINDwARP

19. duben 2013

Fanoušci aktuální elektronické klubové produkce a experimentů budou mít poslední dubnový víkend v české a slovenské metropoli solidní žně. V pátek 26. dubna rozvibruje podzemí Veletržního paláce čtvrtý ročník festivalu Lunchmeat a následující dva dny (tedy v sobotu a neděli27. a28. dubna) si díky akci MINDwARP přijdou na své i experimentálněji založení posluchači v Bratislavě.

První část WavetroniQu tak představí pražský Lunchmeat společně s jedním z organizátorů letošního ročníku a ve druhé části dojde i na (tentokrát už pouze) hudební pozvání k našim sousedům na Slovensko.

Čtvrtý ročník Lunchmeatu se přesunul do nové lokace, bývalého kina Veletrhy v podzemí Veletržního paláce, a také ze dvou dnů zkrátil na jeden. Program samotný ale naštěstí žádné „zeštíhlování“ nepotkalo. Sextet zahraničních jmen hovoří sám za sebe: Clark, Kangding Ray, Long Arm, Hyetal, Fantastic Mr. Fox, Sinjin Hawke a k tomu i výběr ze současné CZ/SK scény (Karaoke Tundra, Stratasoul, FNTM). Clark a Kangding Ray shodou okolností před pár dny vydali zbrusu nové releasy, takže je nasnadě, že ukázky zazní právě z nich, nicméně i od ostatních vystupujících bude vybrána co nejaktuálnější tvorba, kterou doprovodí představením letošního ročníku Lunchmeatu i jeden z jeho organizátorů.

02366170.jpeg

Dvojdenní akce nazvaná MINDwARP, pod kterou se organizátorsky spojil kolektiv AVA, slovenský label Exitab a bratislavský „priestor súčasnej kultúry“ A4, přivítá v sobotu 27. a neděli 28. dubna také hned několik zahraničních jmen, která by si fanoušek současné abstraktní/experimentální/klubové elektroniky rozhodně neměl nechat ujít. V Bratislavě se představí v živých vystoupeních (tedy nikoliv pouze DJských setech) mimo jiné Rene Hell z labelu Type Records, americký producent „analogového techna“ Container, polský experimentátor Piotr Kurek nebo holandské duo Laser Poodle.

Čtvrtý dubnový WavetroniQ tedy bude mezi tradiční pondělní devátou a desátou večerní věnován bližšímu představení obou festivalů.

Playlist – 22. dubna 2013Long Arm – Gika Gika [Project: Mooncircle 10th Anniversary] /Project: Mooncircle, 2012/Fantastic Mr Fox – Speak Nuh [San’en EP] /Black Acre, 2012/Stratasoul – Shmantasies [Luvly Isles] /ajlavmjuzik, 2012/Hyetal – Searchlight (Stay+ Remix) [Searchlight] /Black Acre, 2012/Clark – As The Circle Closes [Iradelphic Sessions] /self released, 2013/Kangding Ray – Ezerb Altren [Tempered Inmid] /Stroboscopic Artefacts, 2013/Rene Hell – Meta Concrete [Split] /NNA Tapes, 2012/Piotr Kurek – Becoming Light [Edena] /Sangoplasmo Records, 2012/Container – Obstruction [Treatment] /Morphine Records, 2013/IVVVO – Hunter [Occult] /Moun10 Records, 2012/

Spustit audio