WavetroniQ zamíří do světa dark ambientu

2. prosinec 2011

Přestože počasí je zatím i na horách spíše podzimní, první prosincový WavetroniQ zamíří do světa arktického ambientu. V rubrice 3in1 představíme první oficiální album producenta Stormloop, které pod názvem Snowbound* vyšlo na konci listopadu u malého italského labelu Glacial Movements Records a patří mezi to nejlepší, co se letos na minimalistické, dark ambientní scéně urodilo.

Kev Spence produkuje pod aliasem Stormloop od konce 90. let a na svém kontě má už více jak deset digitálních alb, která jsou k dispozici přes jeho profil na bandcampu. První oficiálně vydanou nahrávkou se však stává právě deska Snowbound*, která je v pořadí dvanáctým releasem italského labelu Glacial Movements Records, kde letos vyšly dlouhohrající desky i projektům Netherworld, Loscil a Bvdub. Kombinuje v sobě dark ambient, field recordings i minimalistickou abstraktní elektroniku a v některých momentech může připomenout třeba kultovní album Substrata od Biosphere.

V podobném duchu se ponese i zbylý čas mezi pondělní osmou a devátou hodinou večerní. Jmenovitě zazní například Dadavistic Orchestra (zbrusu nový dark ambientní projekt členů The Black Dog), producent Harry Towel aka Spheruleus a jeho říjnové album Voyage vydané u labelu Hibernate nebo ukázky z výborné dvojdiskové kompilace Air Texture Volume I, na kterou přispěli svými skladbami například Klimek, Rafael Anton Irisarri či již zmiňovaní Biosphere a Loscil.

02253821.jpeg

Playlist pořadu:
Thomas Köner - N: Vasabron, Stockholm [La Barca] /Fario, 2010/
Rafael Anton Irisarri - Flowstone [Air Texture Volume 1 /Air Texture, 2011/
Klimek - Ice Storm (Prelude To A Fratricide) [Air Texture Volume 1] /Air Texture, 2011/
Spheruleus - Liquid Rust [Voyage] /Hibernate, 2011/
Takahisa Hirao - Sites04 [Non-Sites] /Twisted Tree Line, 2011/

Rubrika 3in1:
Stormloop - Snowbound* /Glacial Movements Records, 2011/
Snowbound
Space Station J
Cygnus

Dadavistic Orchestra - De Neerstorting Van De Mening Van De Kathderaal [Dokument .02] /Dust Science Recordings, 2011/
Optical Frameworks - Deep Motion [Surrounded Fog] /Cold Tear Records, 2011/

Spustit audio