WavetroniQ zve na Audioriver

29. červenec 2010

Festivalový WavetroniQ s pořadovým číslem pět se poprvé vypraví do Polska, konkrétně za festivalem Audioriver, jehož pátý ročník se tak jako v uplynulých letech znovu uskuteční ve městě Plock vzdáleném zhruba 100 km západně od Varšavy. Server Resident Advisor letos Audioriver umístil na druhou pozici mezi nejlepší srpnové festivaly (tu třetí mimochodem obsadil německý Nachtdigital) a vzhledem k tomu, že celkové vítězství si odnesl americký Burning Man, není v srpnu v Evropě (alespoň podle lidí z RA) lepšího festivalu než právě polského Audioriveru.

Důvody? Kromě skvělé atmosféry, dobře vybrané lokace na břehu řeky Visly a „komornějšího“ festivalového prostředí čítajícího okolo deseti tisíc návštěvníků je jím samozřejmě i zhruba šedesátipoložkový line-up, který je letos vskutku exkluzivní (a také cena festivalové vstupenky, kterou se organizátorům daří držet na velmi sympatické hladině). Se svým vlastním materiálem se mezi 6. a 8. srpnem v Plocku představí Laurent Garnier, Four Tet, Plastikman, Hybrid, Dusty Kid nebo Krazy Baldhead. A především The Black Dog, The Modern Deep Left Quartet a tajemný Oni Ayhun, jejichž živá vystoupení budou toto léto jedinými nejen v Evropě, ale na celém světě! Další událostí bude bezpochyby i společný set dBridge s Instra:mental nebo představení The Qemists Soundsystem z Ninja Tune.

00815968.jpeg

První srpnové pondělí mezi tradiční osmou a devátou hodinou večerní bude tedy na Radiu Wave zasvěceno festivalu vpravdě výjimečnému. Nenechte si ujít další letní WavetroniQ, tentokrát o polském festivalu Audioriver!

PŘEČTĚTE SI TAKÉ: Pozvánku na Audioriver

Playlist pořadu: Hybrid - Empire [Dissappear Here] /Distinct'ive Records, 2010/ The Black Dog - Biomantric L-if-e [Further Vexations] /Soma Quality Recordings, 2009/ dBridge - Love Hotel [Love Hotel / The Dim Light] /Exit Records, 2010/ Cobblestone Jazz - Chance [The Modern Deep Left Quartet] /Studio !K7, 2010/ Dusty Kid - Here Comes The Techno [A Raver's Diary] /Boxer Recordings, 2009/ Laurent Garnier - The Sound Of The Big Babou [Unreasonable Behaviour] /F Communications, 2000/ Oni Ayhun - OAR004-A [OAR004] /Oni Ayhun Records, 2010/ Plastikman - Disconnect [Closer] /M_nus, NovaMute, 2003/ Way Out West - Intensify (Radio Edit) [Intensify] /Distinct'ive Breaks Records, 2001/ The Qemists - Your Revolution [Spirit In The System] /Ninja Tune, 2010/

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.