WavetroniQ zve na Krake Festival

Druhý srpnový a v pořadí již šestý festivalový WavetroniQ se potřetí a naposledy podívá k našim německým sousedům. Tentokrát do samého srdce současné klubové hudby prakticky jakéhokoliv stylu, Berlína, kde se mezi 11. a 15. srpnem odehraje první ročník městského festivalu jménem Krake s podtitulem „Festival For Experimental Dance Music“.

V průběhu čtyř dnů se v prostorech Berghain Kantine (středeční program) a Suicide Circus (pátek, sobota, neděle) představí mimo jiné warpovské legendy Plaid, milovníci sonických textur Frank Bretschneider a Grischa Lichtenberger, dále holandský IDM producent Kettel, Cristian Vogel, Karsten Pflum a Bjørn Swin coby zástupci experimentálního techna, nebo stylový chameleon Sven Weisemann produkující jak deep house a dub techno, tak jazzem ovlivněné downtempo a ambient.

Line-up prvního ročníku Krake festivalu zkrátka jen potvrzuje slova jeho organizátorů, kteří jej charakterizují slovy „dancing, freaking and listening; darkness, joy and surprise“. Jestli dáváte před klasickými letními festivaly přednost těm městským, „klubovým“ a Berlín pro vás není nedostupnou destinací, Krake Festival určitě nebude špatnou volbou. Nechat navnadit se na něj můžete v tradičním pondělním čase mezi osmou a devátou hodinou večerní v dalším letním festivalovém vydání WavetroniQu.

Odkaz:
krake-festival.de

Playlist pořadu:
Der Dritte Raum - Swing Bop [Rosa Rausch] /Save To Disc Recordings, 2010/
Sven Weisemann - Ojui [Light Soil EP] /House Cafe Music, 2008/
Karsten Pflum - Coda Lid [Slaphead Faun] /Mindwaves Music, 2010/
Plaid - Host [Heaven's Door] /Beat Records, 2008/
Kettel - Maurerbrecher [My Dogan] /Sending Orbs, 2006/
Bogdan Raczynski - Alright! 04 [Alright!] /Rephlex, 2007/
Radioactive Man - Growl [Growl] /Control Tower, 2008/
Bjørn Svin - mOmWree [Browen] /Rump Recordings, 2010/
Frank Bretschneider - Phased Out, Oscillation, Funkalogic, Monoplex, Multiplex, Panback, Blue: Prussian [Exp] /Raster-Noton, 2010/
Grischa Lichtenberger - 0607_LV_1_RE [~Treibgut] /Raster-Noton, 2009/
Cristian Vogel - CYK SprintSparks [The Never Engine] /Tresor, 2007/

Spustit audio