Žít bez nohy se dá. Stačí najít tu pravou (protézu)

29. listopad 2023

Ivana a Zuzana tentokrát ve studiu přivítaly spisovatele, publicistu a mimojiné i muže bez nohy Karla Veselého, se kterým probíraly, jaký je život bez končetiny.

Zuzanu s Ivanou na základě předchozího Karlova konsenzu zajímalo, jak o nožku přišel a jak se postupně vyrovnával s její ztrátou. Zuzana samozřejmě chtěla i vědět, co se pak s nohou stalo  zda byla pohřbena nebo jen vyhozená do odpadu a zda je třeba si kupovat obě boty. Ivana pak vyvíjela různé teorie o tom, na co všechno by se protéza dala použít.

Poté, co se téma nožky vyčerpalo, se trojice věnovala Karlově tvorbě ten teď píše non-fiction knihu o písních pojednávajících o lásce. Pak přišla řeč i na to, že je Karel ze Znojma, po kterém rád provádí návštěvy a že také rád pěstuje rajčata. Buchty zajímaly jeho zahrádkářské lifehacky a Karel se vytasil s tím, jak zavlažuje rostliny pomocí PET lahví.

Nebyly by to Buchty, kdyby se nezabývaly random tématy: na přetřes přišly chlupy, Oscar Pistorius, zahradní strašáci, kompoty ve sklepě a tvorba Franka Oceana.

Pusťte si do uší a hlavně do duše Buchty a třeba si uvědomíte, že noha je váš tichý a spolehlivý společník.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.