A přece se (ne)točí!

18. březen 2011

V aktuálních Čelistech se nejprve tři filmoví houslisti rozhodli tasit smyčce proti zavedenému formátu filmových novinek a představili několik titulů, které se zaručeně točit nebudou. Hormonální hladinu pořadu tak v úvodu zvedl alespoň připravovaný nový počin amerického filmového misantropa Todda Solondze.

Smršť tipů na filmy, které je dobré na letošním Febiofestu nevynechat, začala guatemalským snímkem Ďábelské marimby a postupně rezonovala všemi kouty planety: ve výběru svaté trojice nezklidněných kritiků nechyběly artové ani žánrové tituly z Jižní Koreje, Francie či Mexika; zlatým hřebem se nicméně stal (sebe)hanobící vstup Vítka Schmarce o švédském sociálním dramatu režiséra s typicky švédským jménem Babaka Nadžáfího. Posádka Čelistí se nicméně shodla, že se v kompletní sestavě sejde alespoň na snímku Guma pojednávajícím o vraždící pneumatice jménem Robbie, a následně jej porovná s psychologickým profilem hokejisty Jiřího Šlégra („takhle pálí guma“).

Závěr Čelistí pak v podání tria bostonských teriérů patřil druhému režijnímu počinu herce Bena Afflecka The Town, který je v Česku k vidění (kromě Febia) pouze na DVD.

Zůstaňte u svých digitálních přijímačů: příští díl filmově-kritického magazínu Radia Wave se bude věnovat především obecně velmi vlažně přijatému Odcházení Václava Havla. Varování: ztížená možnost soustředění vyhrazena!

autoři: Aleš Stuchlý , Vít Schmarc , Daniel Řehák
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.