Andrew Bird vydává instrumentální album

22. září 2010

Výrazní písničkáři současnosti, jako jsou Andrew Bird nám svou hudbou poskytují možnost úniku, a zároveň se sami sebezáchovně ukrývají před dotěrným světem ve srubech, odlehlých chatách a na dalších obtížně dostupných místech.

Noblesní americký písničkář a multiinstrumentalista Andrew Bird se do sebe na posledním albu Noble Beast pohroužil natolik, až okolní svět přestal existovat. Ti, kdo s Birdem ještě neměli tu čest, mohli poznat, co je to sofistikované písničkářství pro moderní sociopaty. Milovníka vážné hudby a irských lidovek zaručeně poznáte podle melancholického pohvizdování a houslových pizzicat.

My o něm ale píšeme hlavně proto, že 25. října vyjde jeho první čistě instrumentální album. On sám jej popisuje jako „experimentální ambientní nahrávku“, na kterou si ostatně přizval báječné hosty: Glenna Kotcheho, bubeníka kapely Wilco a basáka Todda Sickafoose. Deska ponese název Useless Creatures (tedy Zbytečná stvoření). Doufejme, že si na něm Andrew Bird bude alespoň pohvizdovat tak, jak mu zobák narost.

00857407.jpeg
Spustit audio