Anyway a The Bronx zahrají společně na Sedmičce

20. únor 2009

V sobotu večer prověří pevnost základů strahovského klubu 007 pořádná dávka punkových vibrací. Nové album pokřtí česká kapela Anyway, a to ve velmi dobré společnosti. Jejich zvláštním hostem bude losangeleská eskadra The Bronx, která si s sebou na turné veze zajímavou předkapelu - Middle Class Rut.

Mezi Prahou a Mělníkem rozkročení pankáči Anyway, kteří se dali dohromady v roce 1996, mají na kontě zatím dvě elpíčka. Golf Club z roku 2002 u Day After Records a Dead End z roku 2006 u Silver Rocket / More Noise Less Music. Na Sedmičce plánují pokřtít čerstvý release, který by měl přinést další várku našlapaných, upocených a uřvaných vypalovaček. Ke křestu si přizvali hudebně spřízněné Američany The Bronx. Jejich pivem poháněná rokenrolová mašina na sebe strhla pozornost už krátce po svém vzniku v roce 2002. To je vzhledem k jejich domicilu, kterým je punkem zahlcené Los Angeles, samo o sobě vysvědčením kvality.

00868903.jpeg

Zatím jste si mohli nechat pocuchat uši hned několika eponymními alby téhle party, která vyšla u White Drugs. Teď máte příležitost vystavit se plné palbě pěkně zblízka. Což, jak známo, je u kapel tohohle žánru stokrát lepší, než v teple obýváku trápit své drahé reprobedny cédéčkem.

The Bronx s sebou na turné vzali kumpány Middle Class Rut z kalifornského Sacramenta. A u tohohle dynamického dua platí přívlastek "sacramentský" i v češtině. Dvoučlenné kapely, aspoň ty dobré, často překvapí masivním a propracovaným zvukem, za kterým byste hádali "kompletní" sestavu. Přesně tak zní i tihle milovníci šťavnatého soundu devádesátkové alternativy. Zpěvák je občas prakticky k nerozeznání od Perryho Ferrella z Jane´s Addiction, ale i to je v podstatě pochvala. Nechme se překvapit, jestli tohle nebude jeden z večírků, kdy se nakonec předskokani ukážou zajímavější než headliner.

00868924.jpeg
autor: Robert Candra
Spustit audio