Australští piráti Brillig obsadili Radio Wave

Indie folk, gotický rock i mordýřské balady. To všechno ve své hudbě absorbuje australský originální spolek Brillig, který se představil v sobotu 23.5.2009 v pražském klubu XT3. Ještě předtím, než proměnili pražský klub vprostřed Evropy za mořský škuner, přišli na rozhovor do Radia Wave.

Prozradili nám informace o jejich proměně z elektrifikované kapely v akustické kombo, o nové desce The Red Coats, kterou ten den poprvé prodávali na koncertu, i připravovanému vystoupení na festivalu Wave Gotik Treffen, které je vyznamenáním pro každou začínající kapelu.

Brillig tak následovali návštěvy takových zahraničních spolků, jakými jsou například The Holy Kiss nebo O'Death, kteří nedávno vystoupili v Praze.
Čtveřice také kombinuje americkou písničkářskou tradici, hillbilly, ale i decentní folkrockaření v duchu Heidi Berry, Billa Callahana, Bonnie "Prince" Billyho nebo posledního alba Bretta Andersona (ex Suede). To vše balí do decentního darkwave kabátku, který ve světě zastupuje například klezmer ďáblík Voltaire nebo polovina legendárních Dead Can Dance, Brendan Perry.

00928233.jpeg
autor: Pavel Zelinka
Spustit audio