badfocus

3. červenec 2023

Multiinstrumentalista badfocus vyrůstal na jazzu, nyní patří mezi architekty moderní elektronické produkce. V jeho zvuku lze najít paralely se jmény jako Nils Frahm, Ólafur Arnalds nebo Bonobo, svou pozici vycházející hvězdy tuzemské elektronické scény ale upevnil osobitým mixem ambientu a raveu.

Prokop Korb alias badfocus má sice teprve jednadvacet let, už teď má za sebou ale kariéru, za níž by se nemuseli stydět ani jeho četnými roky prověření producentští kolegové. Vydal několik EPček, produkoval pro ostatní, vystupoval s kapelou teepee, spolupracoval s předloňskou vítězkou Czechingu Amelií Sibou (mimo jiné na soundtracku k tanečnímu filmu v produkci Národního Divadla New Normal), koncertoval nejen v Česku a na Slovensku, ale také v Kanadě, Velké Británii, Maďarsku a Holandsku. Na svůj albový debut wallflower (2020) loni navázal koherentní osmistopou kolekcí meditating while raving, která vyšla pod Supraphonem a zařadil se mezi devítku finalistů letošních HEMI Music Awards. Během svých živých vystoupení si na pódiu s přehledem vystačí sám a hladce kombinuje elektronické beaty s živou instrumentací.

badfocus

Prokop Korb aka badfocus might only be twenty-one years old but already has a career under his belt comparable to veteran producers. Alongside a number of EPs, he’s also produced tracks for others, played in teepee’s live band, worked with Czeching winner Amelie Siba (on the soundtrack to the National Theatre’s dance film New Normal), and toured not only Czech Republic and Slovakia but also Canada, the UK, Hungary and the Netherlands. Korb followed his full length debut titled wallflower (2020) last year with an eight track album meditating while raving, released on the Supraphon label, which secured him a spot amongst nine finalists of this year’s HEMI Music Awards. During his live shows he tastefully combines electronic beats with live instruments without the help of any bandmates.

autoři: Filip Černý , Matěj Dvořák , Jakub Kaifosz
Spustit audio