Bert & Friends

5. srpen 2021
Bert & Friends

Projekt zpěváka, skladatele (a vystudovaného dirigenta) Alberta Romanuttiho a jeho přátel patří na české scéně k největším zjevením posledních let.

Pod extravagantním povrchem se skrývá virtuózní kapela, která z mnoha ingrediencí (elektro, jazz, soft rock, brakové osmdesátky) staví svébytný nadžánrový svět plný lehkosti a fantazie. Jak dokazuje debutové minialbum Supr (2019) a EP Panna a netvor (2020), jde o vesmír, který má nejblíž k surreálnímu psychedelickému popu, v němž hrají hlavní roli bezprostřednost a sny.

Roku 2019 byla skupina nominována na cenu Anděl v kategorii objev roku, letos toto ocenění získala v kategorii videoklip roku. Od proslulého sóla na rybu po oslavu astrálního indiánství, Bert & Friends reprezentují cosi vzácného nejen v českém prostředí: triumf pozitivní hudby bez nadvlády ega.

Bert & Friends

Albert Romanutti studied to be a conductor, but it was his lovingly odd career as a singer and composer which has caused quite the stir on the local music scene.

Don’t let the glammed up exterior fool you, Bert & Friends are a gang of virtuosos mixing electro, jazz, soft rock and 80s kitsch to build a genre-defying behemoth of endless imagination with unparalleled ease.

Čtěte také

The surreal psychedelic pop of both Bert & Friends’ records relies mainly on casualness and dreams. Having just won the Anděl award for Best Video, Bert’s never dull vision is something special not only for the local scene. It’s pop without ego and a triumph of positive vibes with the occasional fish-tar solo thrown in for good measure.

autor: Jiří Kordík
Spustit audio