Britney Spears poprvé promluvila: Jsem otrok, co nesmí mít děti. Pomozte mi, prosí soud

29. červen 2021

„Jsem otrok, který nesmí mít děti, aby mohl pořád pracovat. Jsem nešťastná, nemůžu spát, trpím depresemi a nemám žádné soukromí.“ Britney Spears se před kalifornským soudem snažila ve dvaceti čtyřech minutách shrnout posledních třináct let, které prožila jako nesvéprávná. Proč o své situaci poprvé promluvila až nyní? Co přesně řekla a pomůže jí to získat svobodu? Pusťte si speciální díl podcastu Kompot o Britney Spears a jejím boji s opatrovníky.

Devětatřicetiletá americká zpěvačka dostala možnost veřejně promluvit před soudem ohledně svého opatrovnictví. Z připravených zápisků četla, jak na ni působí léky, které musí brát, kolikrát týdně chodí na terapii nebo že jí její „tým“ nedovolí vyndat nitroděložní tělísko, aby mohla mít další dítě se svým přítelem Samem Asgharim. Se sedmadvacetiletým fitness trenérem, hercem a rodákem z Teheránu chodí půl dekády a chtěla by si ho vzít. Nemůže.

Free Britney! Protest před soudem, kde se projednávalo pokračování opatrovnictví Britney Spears

„Chci, aby pykali za to, co mi udělali,“ řekla Spears o lidech, kteří nyní dohlíží na její život. Mezi ně patří i její otec Jamie, který na výpověď zareagoval podivným vzkazem přes svou právničku. Jakým, to uslyšíte v podcastu.

Nejbližší rodina zpěvačky mlčela až do pondělí (podcast Kompot se předtáčel dříve), kdy zveřejnila na sociálních sítích emotivní video její třicetiletá sestra Jamie Lynn. V něm zdůraznila, že v opatrovnictví nijak nefiguruje, nesouhlasí s ním a ze Spears neprofituje. „Nechtěla jsem nic říkat, dokud se ke své situaci nevyjádří Britney. Budu ji podporovat, i kdyby utekla do deštného pralesa a měla tam milion dětí nebo chtěla zase dominovat světu,“ řekla. Proč ale Britney Spears promluvila až teď po třinácti letech? Pusťte si Kompot a dejte nám vědět, co si o případu myslíte, na Instagramu.

Spustit audio