Bruno Ferrari a jeho show

1. prosinec 2006

Ve středu 29. listopadu vystoupil v klubu Roxy kníže temného disca Bruno Ferrari. O jeho novém albu Lovers In Danger jste mohli slyšet v naší rubrice Deska týdne. A právě písničky z této desky tvořily hlavní náplň Brunova středečního koncertu v klubu Roxy. POSLECHNĚTE SI: Reportáž z brunovi show

Bruno Ferrari je skutečně největší mystifikátor na české hudební scéně. Nikdy si nemůžete být jisti co tenhle provokatér myslí a co nemyslí vážně. Stejně tak na jeho koncertě nepoznáte, zda a co zpívá nebo nezpívá na playback. Já bych to odhadovala tak někde mezi 50 - 90 %. Ovšem přiznejme si, že show Bruna Ferrariho není v první řadě o hudbě, ale převážně o vizuálním dojmu.

Vycpaný páv, lví hlava, starožitný glóbus, obří plyšový divan, hořící svíčky, kostlivci a zlaté meče ve tvaru ...ehm slušně řečeno mužských přirození. To je jen zlomek toho, co jste na pódiu mohli vidět. Bruna doprovázely dvě sličné zpěvačky, vzhledem k míře playbacku tedy spíš tanečnice. Sexy Asiatka v latexových minišatičkách pak předstírala hru na klávesy - nebo na ně možná vážně hrála? Kdo doopravdy na svůj nástroj hrál byl bubeník oblečený v černé upnuté kůži a něco asi zahrál i kytarista stylizovaný do pozice dekadentního kovboje.

00474548.jpeg

Show doprovázela vtipná videoprojekce sestříhaná z filmů ze sedmdesátých let, nutno říct, že nechybělo i soft porno. Bruno nás občas obdařil nějakou tou hláškou, třeba abychom už neodkládali před dveřmi jeho šatny ta nemluvňata a tak podobně. Mimo to do publika rozhazoval falešné peníze, kropil nás vínem a na konci se na nás snesl zlatý déšť blýskavých papírových ústřižků. Ať už Brunův styl máte nebo nemáte rádi, musíte uznat, že na pódiu patří k těm nejcharizmatičtějším frontmanům, jaké znáte. A to mu pak odpustíte i to, že třeba vůbec nezpívá. O koncertě se zkrátka v tomto případě nedá moc mluvit, ale o provokující a originální show ano.

Spustit audio

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.