Buchty a rozchody: Kolik let si s exíkem prožil, tolik měsíců strádej

21. únor 2018

Kolik času je potřeba na zahojení zlomeného srdce? Kolik týdnů se musíte doma ze žalu přejídat brambůrky a zapíjet to větším než malým množstvím alkoholu? A je možné dvakrát vstoupit do stejné vztahové řeky? Tohle všechno Buchty vyřešily v aktuálním díle.

I když Ivana Veselková doma tajně brečí do polštáře, protože je zase single, pořad se nesl jako tradičně v rozverném duchu. A i když jsme téma probrali řádně, standardně se zase nic moc pro praxi nedozvíte. Ale aspoň zjistíte, že v porozchodovém plácání nejste sami, a sdílené neštěstí je hned veselejší.

Náš host Vítek Svoboda popsal svůj osudový vztah s dívkou, se kterou se setkal poprvé v osmi letech, pak s ní několikrát chodil, dramaticky se rozešel, stalkoval ji pod rouškou cizí identity na internetu a nyní s ní plánuje svatbu v Brně. Bollywoodský příběh? Nikoli. Příběh, který napsal sám život! (Ivana miluje trapná klišé, a proto sem tuhle strašnou frázi napsala.)

Buchty: Fitko je zpocený paralelní vesmír, kde jsou si všichni rovni

Buchty ve fitku

Buchty se tentokrát vydaly do zpoceného světa posiloven, fitness center, běhacích pásů a rotopedů. Pozvaly jsme si proto zdvihače činek Robina Kvapila, který údajně chodí do stejné posilovny jako Marek Vašut. Nečekejte ale, že se dozvíte něco o cvičení. Nebyly by to totiž Buchty, aby se diskuze neodklonila někam naprosto jinam...

Zuzana nás poučila, že z rozchodů se smutní podle rovnice: kolik let si s exíkem prožil, tolik dnů strádej. Samozřejmě měla na mysli měsíce, za což ji hned Ivana setřela a správnosti informací bylo učiněno zadost.

Buchty také probraly nejčastější poučky z internetu, jak na rozchod. Hodně se hýbat, flirtovat a přijímat vitamíny, citově zničit náhodný erotický objekt – tzv. převozníka – a nepřejídat se a nepít. Samozřejmě došly k tomu, že většina z nás se uchyluje k přejídání a pití.

Zuzana, jako přízemní žena, zmínila praktický rozměr rozchodu – jak je těžké rozdělovat si společně nakoupené spotřebiče a nábytek. Ivana nostalgicky zavzpomínala na tetování, které si pořídili společně s bývalým přítelem. Jaký motiv zvolili, to se dozvíte až při poslechu.

Pusťte si do uší a do života celé Buchty ve zvuku a můžete u toho zavzpomínat na to, kdo vás odkopl jako starou bačkoru, s kým jste se odvážně po internetu, telefonu nebo tváří v tvář rozešli vy, a uvidíte, že se vám s Buchtami bude vzpomínat veseleji než o samotě.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.