Buchty: Fitko je zpocený paralelní vesmír, kde jsou si všichni rovni

14. únor 2018

Buchty se tentokrát vydaly do zpoceného světa posiloven, fitness center, běhacích pásů a rotopedů. Pozvaly jsme si proto zdvihače činek Robina Kvapila, který údajně chodí do stejné posilovny jako Marek Vašut. Nečekejte ale, že se dozvíte něco o cvičení. Nebyly by to totiž Buchty, aby se diskuze neodklonila někam naprosto jinam...

Robin se Zuzaně s Ivanou svěřil, že kromě toho, že chodí do posilovny, kde prý pravidelně vídá Marka Vašuta, je (podle Robinova tvrzení) dost pravděpodobné, že mu někdy dokonce i asistoval při nadzvednutí činky. A to už je co říct. Do studia donesl Robin pro komplexnější zážitek plechovku umělé bílkoviny na podporu růstu svalové hmoty, nicméně Zuzana s Ivanou zůstaly u indiánků a větrníků, které k Buchtám, stejně jako Zuzany pizza komplex, už tak nějak patří.

Buchty o guilty pleasure: Proč nás baví reality show, smažený čtyřboj i polonazí hasiči

Buchty o guilty pleasures

Buchty se tentokrát pustily do sofistikovaného rozboru fenoménu guilty pleasure. Proč je v tomhle případě požitek spojen s pocitem viny? A musí to tak skutečně být? Jaké reality show se vyplatí sledovat a který hloupý seriál vyvolá tu největší euforii? Spolu se Zuzanou Fuksovou a Ivanou Veselkovou o pokleslých potěšeních tentokrát přemítal i moderátor Radia Wave Šimon Holý.  

Spolu s Robinem jsme došli svorně k závěru, že fitko je paralelní vesmír, ve kterém jsou si v propocených trenkách a elasťákách všichni rovni, nehledě na to, jak drahé auto jim parkuje před vchodem. Stručně řečeno, ve fitku to prostě podle nás chodí podobně jako v socialistických utopiích, ale je tam víc činek.

Zuzana připomněla svůj předsudek, že muži ve fitku smrdí. Robin ale správně uvedl na pravou míru, že smrdí nejen zpocení muži, ale i zpocené ženy – tím Buchty učinily genderové rovnosti zadost a měly radost (super rýmovačka, co?).

Zajímá vás, proč je pro Robina Kvapila návštěva fitka něco jako návštěva otce? A proč se Ivana vysmála lidem, kteří používají slovo permanentka? Pusťte si nový propocený díl Buchet!

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.