Buchty: Každá dovolená jednou skončí. Díky bohu

3. červenec 2019

Zuzana Fuksová a Ivana Veselková si tentokrát do studia, kde natáčí podcast o svých neharmonických životech, pozvaly jen svá vlastní ega. 

Ivana má vztah k dovolené rezervovaný a většinou si ji ani nevybírá, protože by na ní nemohla chodit pětkrát týdně na crossfit a na pravidelnou úpravu nehtů. Zuzana jednu takzvanou dovolenou právě absolvovala, a tak byla dojmů plná jako přecpaný odpadkový koš. A hned se to z ní sypalo: jak se na dovolené hrozně unavila, protože musela stále mazat dítě opalovacím krémem, a jak ani neměla čas navázat romanci s animátorem aktivit. Podrobně také popisovala zpustošenou řeckou vesnici, která měla budit dojem idyly, což se ale pod nánosem čínských suvenýrů a opilých Irů moc nedařilo.

Ivana sentimentálně zavzpomínala na pradávnou dovolenou, tedy dětský tábor, na kterém se učila házet granátem, a také na románek s plavčíkem. Zuzana se jí chtěla vyrovnat, tak remízovala vzpomínkami na flirt s klukem, který ji vozil v pubertě na plovárnu na motorce, kvůli čemuž ho udržovala v naději, že něco bude. Moderátorky ještě stihly pomluvit Lanu Del Rey a vyjádřily naději, že nějakou letní lásku ještě zažijí v důchodovém věku v některé ze zemí takzvaného třetího světa.

Chcete si zavzpomínat na to, jak vás minulý rok v Chorvatsku požahala medúza? Pusťte si do uší a hlavně do duše aktuální díl pořadu Buchty a zjistíte, že v tom nejste sami.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.