Buchty na téma celoživotní krize středního věku

2. květen 2018

Ivana Veselková a Zuzana Fuksová si do Buchet pozvaly vysokoškolskou studentku Natálii. Řešit s ní chtěly potíže spojené s přechodem ze střední na vysokou a to, jak moc člověku mohou chybět jeho přátelé z gymnázia. Nakonec to ale všechno dopadlo trochu jinak – jak už je ovšem v tomhle pořadu o ničem tradicí.

Natálie, která se zabývá molekulární diagnostikou a lékařskou genetikou, si postěžovala, že ta nejlepší přátelství zažila na střední a nyní na vysoké jsou vztahy ploché a jí je z toho smutno. Radost jí prý ale dělá starší (z jejího pohledu) muž, kterému je sedmadvacet. Vykopávky Ivana se Zuzanou tuto definici stáří neuznávají.

Buchty na téma věci, co nás štvou

Buchty o tom, co nás štve

Proč sousedé nechávají před kontejnerem na papír nesešlapané krabice? Proč oblečení v obchodech stále sklouzává z ramínek a oblíbené věci se rychle ničí? A proč už se nedá jít do sauny, aniž byste tam museli zažít hipsterský rituál?

Natálii na gymplu vadil nedostatek času a důraz na disciplínu, ale teď po ukončení střední se tak nějak ocitla ve vzduchoprázdnu. Občas si taky prý klade otázku, zda si vybrala dobře studijní obor a zda nemá jít vlastně studovat něco úplně jiného.

Ivana se Zuzanou jako starší ročníky přihodily k dobru svoje názory na školní srazy. Ivana tam radši nechodí, protože by mezi zasloužilými matkami působila jako blázen, co ho zajímají hlavně crossfit a psi. Zuzana třídní „sleziny“ navštěvuje, ale závidí ostatním publikované knihy, dvojčata a drahé svatební cesty. Lidé patnáct a více let po maturitě bývají vyplešlí (muži) a rozvedení (ženy) a rozhodně je nespojuje krásné přátelství, uklidňovaly moderátorky melancholickou Natálii.

Chcete si vzpomenout na své poslední zvonění a na to, jak jste se první rok ve velkých aulách vysoké školy cítili ztracení? Anebo jste studovali jen vysokou školu života a chcete zjistit, že jste o nic moc nepřišli? Pusťte si do duše a uší Buchty a snad vám bude lehčeji.

Spustit audio