Buchty na téma věci, co nás štvou

19. duben 2018

Proč sousedé nechávají před kontejnerem na papír nesešlapané krabice? Proč oblečení v obchodech stále sklouzává z ramínek a oblíbené věci se rychle ničí? A proč už se nedá jít do sauny, aniž byste tam museli zažít hipsterský rituál?

Tohle všechno probereme v dalším dílu pořadu Buchty – pořadu Ivany Veselkové a Zuzana Fuksové o všem a o ničem a tentokrát ještě o tom, co nás prostě štve.

S OSVČ, včelařkou a bloggerkou Anche Vodrážkovou jsme měly původně probrat to, co ji štve. Většinu pořadu jsme ale strávily podrobným popisem saunového rituálu ve spa, kam Anche chodí. Rozčiluje ji, že už tam nemůže v klidu chillovat, ale musí se účastnit rituálů, které pojednávají třeba o Věře Čáslavské. To byla první věc, co nás štve – sauna, která se proměnila ve workshop divadelní fakulty.

Buchty o cestě z města

Buchty o cestě z města

Buchty jsou tentokrát o tom, jak je bezva (tvrdí někteří, ale ne Ivana) se několik měsíců rýpat v hlíně a sklízet byliny. Hostem Buchet byla produkční Radia Wave Anna Bednářová, která se na několik měsíců rozhodla opustit ruch velkoměsta a odstěhovala se sama na chatu. Bylo to prý jedno z nejlepších rozhodnutí, jaké kdy udělala.

Pak už nám díky zápalu Anche nezbylo moc času na jiné věci, které nás „naprdnou“ (jak údajně říká Zuzanina babička). Stihly jsme ale zmínit problémy se sousedy, kteří neznají standardy pro třídění odpadu (trauma Ivany), zanechávání vatových tampónků manželem v koupelně (Anche, která jinak manžela miluje a je jí velkou oporou), sníženou mobilitu s otravným dětským kočárkem (bydlenka Zuzana) a lidi, co se nemůžou vymáčknout a říkají „eeeeee“ (zrychlená Ivanka).

Shodly jsme se na tom, že pokud nás něco štve, je to ještě docela dobré. Trápení je totiž úplně jiný level.

Chcete si sami vzpomenout na to, jak vás irituje, když váš partner nevyždímá správně houbičku, a jak máte chuť vraždit, když si někdo v tramvaji pustí do sluchátek Despacito na plné koule? Pusťte si do uší a do života celé Buchty ve zvuku a můžete se tomu oddávat kdekoli, třeba v sauně.

Spustit audio