Buchty na téma současné umčo

30. květen 2018

Téma umění přišel do Buchet probrat David Helán – brněnský rodák, který začal studovat lesnickou školu, aby skončil u performancí.

David Ivaně se Zuzanou vysvětlil, že umělec nemá ztrácet čas prací v komerční sféře, ale vyšívat na umění, dokud to jde. A až kolem čtyřicítky si za odměnu může třeba zahrát tenis – tak jak to dělá právě on.

Ivana byla zvědavá na to, v čem spočívají jeho performance. David se rozpovídal o tom, jak popcorn losuje polévku a vše je dokumentováno na videích. Moudrá z toho nebyla ani jedna z přítomných (jakoby)moderátorek, ale radši obě předstíraly, že jim to je zcela jasné a že o současných performancích už mají úplně konkrétní představu, aby se ještě víc neztrapnily.

Ivana, která se netají tím, že ji mimo jiných nesmyslů vždycky zajímaly peníze, se musela performera Davida zeptat, jestli se dokáže umčem uživit. Prý to jde. Jak? To se dozvíte, když si poslechnete celé Buchty ve zvuku.

Nebyly by to ale Buchty, kdyby se Ivana se Zuzanou držely tématu. A proto naťukly i téma tenisového lokte a skloňování jména David (zjistilo se, že Zuzana neovládá pády).

Pusťte si do uší Buchty a zjistíte, že současné umčo má co nabídnout i vám.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.