Buchty o stěhování na kraj města: tady flat white nehledej

31. říjen 2018

Další díl pořadu Buchty, který je o všem a o ničem, pojednává především o tom, jak se žije na konci světa – tedy na kraji Brna.

Zuzana Fuksová, jedna z moderátorek, se z Prahy dobrovolně přestěhovala do brněnského předměstí Obřany, což je pro Ivanu Veselkovou něco jako kolonie na Marsu. Proto bylo potřeba tohle stěhování národů (Zuzany) probrat v aktuálních Buchtách. Spoiler – Zuzana se začala radovat z takových blbostí, jako je třeba karamelový kefír. Ivanu však stále nepřesvědčila, aby hledala štěstí v kontaktu s přírodou a katolíky.

Zuzana uvedla spravedlivě negativa i plusy života v anusu světa. Výhodou je zejména to, že díky špatné občanské vybavenosti nemá za co utrácet. Nevýhodou je komplikované dojíždění do centra a absence kávových trendy nápojů. Ivana se svěřila se svým traumatem z venkovské chaty, kde chodila pro zmrzlinu pěšky až 15 minut, což ji trvale poznamenalo.

Chcete se vysmát do obličeje kamarádkám, které se ve vidině bydlení v přírodě odstěhovaly tam, kde lišky dávají dobrou noc a kde rozhodně nekoupíte avokádo? Nebo jste se sami přestěhovali na vísku a při louskání ořechů teskně vzpomínáte na předchozí život ve víru nakupování a technoparties? Pusťte si do uší a duše další díl Buchet a zjistíte, že ani v tomto nejste sami.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.