Být gay neznamená péct a chodit v růžovém. Jaká jsou největší klišé o gayích?

5. srpen 2020

Zuzana a Ivana tentokrát ve studiu, které pro ně znamená svět, uvítaly mladého personalistu Davida. Ten se mimo jiné definuje i jako gay a jal se Buchtám vykládat, s jakými stereotypy se jako milovník mužů potýká.

Zuzana a Ivana Davida konfrontovaly se stereotypy, které znají z doslechu: že gayové rádi pečou, mají rádi květiny, miminka a styling bytu a sebe samých. David uvedl na pravou míru, že on nepeče ani tousty a pouze uklízí, ale žádné potomky si rozhodně nepřeje. Taky ho štve, že heterosexuálové předpokládají, že bude a priori balit každého muže nebo že se k němu bude hodit libovolný gay. Zuzana s Ivanou se nad posledním stereotypem zamyslely a musely mu dát za pravdu – taky nechtějí kdejakého muže jen proto, že je tzv. na holky.

Došlo i na choulostivější fazety sexuální orientace – Buchty zajímalo i klišovité rozdělení na mamku a taťku v páru, a proč se tomu tak vlastně říká. David ovšem kontroval, že žádná mamka ani taťka rozhodně není.

Všichni se pak víceméně shodli na tom, že nic se nedá zobecňovat a že sexualita je škála, která se nedá shrnout do dvou kategorií.

Chcete si vzpomenout na to, jak jste si nebyli jistí svou erotickou orientací a zkoumali ji na seriálu Ptáci v trní? Pusťte si do duše a uší aktuální díl Buchet a zjistíte, že nejste jediní, koho zajímá erotika a jejích 50 odstínů.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.