Čelisti: Americký uherák

5. srpen 2011

Po dlouhé době opět ve třech a opět ve velmi dobrém rozmaru! Jakoby nikdy ani neodešel, zaplul Aleš do čelistních vln se svou neokázalou wabidaňkovskou poezií vlhké trávy a mokrých stanů, které potrápily letošní ročník Letní filmové školy v Uherském hradišti. Báječné pábení o veselých filmařích, šťastných lidech a filmech, které nestihl, dávalo tušit, že oblíbená akce fanoušků rumu a pozdních příchodů do postele se na počasí neohlíží.

Vít a Daniel se naproti tomu příliš neohlíželi na svou pochybnou armádní minulost, když se statečně vydali v ústrety dalšímu komiksovému hitu letoška. Střet s kapitánem Amerikou nejprve bolel, to když se nabroušené řezáky zaryly do tuhé hmoty příběhu, ale v následném bilancování s filmovou kvalitou snímku Joe Johnstona už to zase byly staré dobré Čelisti, plné drobných zmatků, hlubokých úvah, tajemných souvislostí a okultní mystiky.

Fanoušky novinek tentokrát čekala rozmarná jízda americkým boxofficem, zapomenutý skafandr Cary Fukunagy, smrtící kandidátní listina pro (již tak dostatečně) Smrtonosnou past 5 a nepochopitelné snoubení Jižní Koreje a Arnolda Schwarzeneggera. To a ještě mnohem více v uherském, nadrobno nakrájeném, čelistním nářezu.

P.S. Pro příští díl sháníme obhájce opic.

autoři: Aleš Stuchlý , Vít Schmarc , Daniel Řehák
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.