Čelisti: Časosaunostroj

11. říjen 2012

Nový film Čelistí zavedl trojici moderátorů na neprobádanou půdu teoretické fyziky. Otázka, zda může být sauna použita jako stroj času, bude ještě dlouhé měsíce rezonovat vědeckou komunitou. Nainstalujte ionizér, jdeme do minulosti!

Film Looper, v němž chce Gordon-Levitt sprovodit ze světa Willise, jsme očekávali napjatě, protože současnosti předcházela minulost plná euforických ohlasů ze zámoří. Až budoucnost však ukáže, zda naše přítomná lehká skepse ze zručně natočeného a solidně napsaného filmu měla oporu v předminulých filmech nebo předbudoucích kritických pózách. Každopádně žánr sci-fi si letos připisuje zajímavý zářez na pažbě, kterému schází větší moment překvapení a trochu víc té oblíbené autorské vize.

To dánský Mazel se časem nevrací, ačkoli kdyby mohl, nejspíš by to bylo do seriálu Zabil jsem svou matku. Složité soužití obřího bodybuildera s panovačnou stařenou sice nezboří mantinely severského dramatu, ale je to přinejmenším dobře natočený a znamenitě odehraný špílec.

Nezbývá než potrénovat na příště, kdy se vydáme na Měsíc. Čelisti, váš filmově-kritický gauner

autoři: Aleš Stuchlý , Vít Schmarc , Daniel Řehák
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.